iOS 5.0.1: probleme cu autonomia, semnalul GSM, semnalul Wi-Fi si microfonul

   iOS 5.0.1 este disponibil in iTunes inca de saptamana trecuta si deja am trecut “in revista” problemele cu receptia semnalului GSM, cu internetul 3G, autonomia si semnalul Wi-Fi care fluctueaza insa unii utilizatori raporteaza probleme si cu microfonul propriilor dispozitive. Se pare ca pentru anumiti utilizatori microfonul nu functioneaza atunci cand deschid un apel astfel ca interlocutorul lor nu aude absolut nimic din ceea ce spun posesorii de iDevice-uri. Aceeasi problema este intalnita si in cazul anumitor aplicatii care nu recunosc ceea ce recita utilizatorii in microfonul dispozitivului si problema se rezolva doar cu un restart.

   Din pacate iOS 5.0.1 aduce mult mai multe probleme pentru posesorii de iDevice-uri si eu unul sunt de parere ca iOS 5.0.2 este deja in lucru la Apple si va putea fi lansat in iTunes cat de curand pentru a rezolva toate problemel raportate pana acum.

47 COMENTARII

  1. Personal nu am avut nici un fel de problema pana acuma, in afara de autonomia bateriei care acuma pot spune ca s-a imbunatatit. Am 5.0.1 si pe i4 si ipad 2 si amandoua merg bine 😀

  2. Eu sunt de parere ca Apple e in declin de cand a murit Jobs. Ios 5 sau 5.0.1 merge foarte foarte prost pe ipad 1. Safari crashes de cateva ori pe zi, lag enorm, merge mai prost decat un iphone 3g cu 3.1.3, si cate alte probleme or mai fi si nu le-am sesizat. Daca problemele astea nu se vor rezolva in urmatoarele update-uri, vand ipad ul, ca vad ca astia de la apple chiar au de gand sa il faca inutilizabil, si probabil trec si eu in tabara opusa, desi nu credeam ca voi zice vreodata asa ceva…

  3. Salut. Ip4s de la cosmote. Aceeasi problema cu microfonul la receptionarea unui apel, interlocutorul nu ma aude pt 2,3 secunde. Deocamdata atat am sesizat. Il am de 5 ore. Respect.

  4. Deja nu mai pot sa mai citesc comentarii de genul “apple e in declin de la …” .Eu am i4 si mereu mi-a mers bine, cu orice soft, inlcusiv cel prezent. Nu am JB. Putina rabdare. Nu e prima si nici ultima data cand au fost probleme. Maine comentati ca apple da faliment.

  5. Problema cu sim-ul, cade reÈ›eaua, invalid, searching s.a.m.d… Vad de pe forumul Apple fenomenul se întâmpla in toată lumea.. Am sa trec azi pe la Vodafone deÈ™i nu cred ca îmi vor fi de vreun ajutor.. N-as vrea nici sa-l dau la reparat pt 15 zile si peste 2 zile sa apară update care sa Rez prob.. Voi ce ziceti?

  6. E ciudat, initial la update 5.0.1 mi-a mers f prost ma tinut incarcat vreo 6-8 ore, apoi sa restartat din senin ! De atunci vad ca merge impecabil si chiar si autonomia baterie a crescut! Vad ca de vreo 3 zile merge f f f bine! Alte probleme nu am mai intampinat! Vb de i4 iOS 5.0.1

  7. Nu stiu ce sa zic , parca am indoieli dupa am dat comanda de un 4s ca m-am grabit , dar pe al meu iphone4 cu 5.01 am acum la usage 4h22min , standby 1day,19hours si 40% la baterie …si merge ft ok , oricum are si reteaua o mare influenta , cu acelasi telefon pe alta retea …nu am avut 24 ore standby .

  8. Pt mine ios 5.0.1 pe iphone 4s a adus o imbunatatire considerabila a duratei bateriei; il am de doua saptamani si chiar se vede diferenta; nu am avut absolut nici o problema din cele enumerate in articol.

  9. Pot sa confirm ca IOS 5.0.1 merge infect pe ipad 1, deci e incredibil cat de prost merge si Safari se misca infect, imi vine sa-l sparg pe genunghi, mai ales ca nu pot revenii la alta versiune ca n-am avut niciodata jailbreak pe ipad, trebuie sa ramana asa infect cum este, pe 4.3.5 mergea perfect. Cei care au ipad 1 ii sfatuiesc sa nu treaca la ios 5 daca nu au facut-o pana akm

  10. Da, de cand am instalat 5.0.1 am activat multitouch. Dar problemele au aparut de la ios 5.0, adica nu are legatura cu multitouch. Am intalat 5.0 am dat set as new.. fara restore la back-up. E foarte incet imi iese din aplicatii, efectele cand deschizi o aplicatie sau inchizi merg sacadat… e praf de tot

  11. Pe ipad 1 wifi cu ios5+multitouch gesture activat merge perfect si nu mi se pare ca sacadeaza deloc cand folosesc mutigesturile…

  12. Instalati iOS 5.0.1 din iTunes ca device nou adica fara sa-i faceti restore de setari si va functiona ca uns.
    La mine asa a functionat. Garantat!

  13. IOS 5.0.1 iphone 4, nu mi a vazut sim- ul odata, astazi de abia am putut folosi 3g ul, nici la capitolul autonomie nu stau prea bine, dar poate e autosugestie

  14. Iphone 4 ios 4.3,maine imi expira optiunea de pe cartela cosmote care suna cam asa,1000 min retea,1000 sms retea,70 min nationale si int,70 sms nat si int plus 1g trafic de date.
    Ieri la ora 12 mai aveam 438 de mb.Vreau sa mentionez ca nu tin push notification,nu location,nu tin macar nici o aplicatie in background,astazi ma urc in masina dau drumul la radio,si pun telefonul pe un mini torpedou de langa radio cand aud bruiajul acela de parca m-ar suna cineva,astept sa sune si nici o treaba,tot se auzea intruna,si zic,cu siguranta am vreo aplicatie deschisa care se conecteaza la net.
    Deschid telefonul caut aplicatia respectiva si supriza,nu era nici una nici macar in background.Imi verific optiunea de date,si supriza,ce sa vezi,mai aveam doar 18mb din 400 si ceva,unde au disparut cei 400?

  15. Din pacate tot ce ai mentionat tu mai sus s-au intaplat astazi toata ziua cu telefonul meu iPhone4S si aveam IOS 5.0, am sunat la orange sa vad daca ei au probleme cu 3G-ul si…stupoare, nu ma auzeau bine.
    Am efectuat mai multe apeluri la diversi amici si se plangeau de aceeasi problema ca a mea.
    Acum de 2 ore am facut update la IOS 5.0.1 si…au disparut problemele.
    Sa fie doar de la restart sau…sa am doar eu norocul de a-mi functiona corect telefonul momentan???

  16. iP4S 32GB nicio problema -update OTA la 5.0.1. O crestere de cca 30% a autonomiei bateriei.
    iP4 32GB nicio problema – update OTA. Crestere de 40% a autonomiei.
    Niciunul nu a avut vreodata JB. Nu inteleg de unde provin problemele pe care le acuzati.

  17. Eu am iphone 4 cu 5.0.1 OTA de la 5.0. Totull merge perfect, nu am avut vreo problema din cele mentionate. Usage 3 ore si un sfert, stand by 13 ore si mai am 52%. telefonul e din septembeie 2010 la mine si merge ca in prima zi.

  18. Am facut update la 5.0.1 de … plictiseala cred.Am doua probleme:bateria si la mesaje nu pot sa ascund continutul din setings/messages/show subject field.Il pun pe on/off si nimik.Primesc mesaje si se vede continutul.Sa ma duc la vodafone pt garantie?Un sfat ceva?Va multumesc pt ca existati…

  19. pe ip4s am intalnit toate probleme la 5.0.1 mai putin cu autonomia bateriei care e destul de buna ….cade semnalu aiurea , nu ma aude interlocutorul de nici o culoare timp de 3 ,4 sec. sper sa remidieze problema cat mai repede ca deja devine enervant

  20. Am luat joi seara un 4s de la Vodafone. Toate bune si frumoase pana vineri dimineata cand m-am trezit cu invalid sim. Dupa 2restarturi nereusite a luat-o intr-un final, insa in 2 ore am avut acelasi mesaj… Am mers la Voda si am schimbat simul. Toate bune..pentru inca cateva ore.
    L-am lasat cu invalid sim si am mers cu el la magazinul de unde l-am luat. Dupa certuri indelungi mi l-au schimbat pe loc. Sa inteleg ca era doar software? :))

  21. George….same deal la mine cu 4s luat de la orange si in plus nu imi merge wi-fi ul…si eu astept sa mi-l inlocuiasca maine. nu are nicio treaba cu softul ci doar ca ne-au fost trimise o gramada de tel cu probleme

  22. Pentru toti cei care aveti probleme cu ios 5 pe ipad 1 :

    Este o problema cu icloudul ,pentru documente in special. Daca inchideti sincronizarea icloud o sa va mearga mult mult mai bine.

    Astept feedback. 🙂

  23. Trist…
    Si in plus azi am mers cu cele 2 4s sa le punem folie 3M. Nenea de acolo ne-a spus ca ecranele difera la luciu. Al meu (cel mai albicios) parea mai uzat decat cel al prietenei (galbui), desi al meu avea o zi mai putin…

  24. baieti! la revedere!
    eu am parasit barca apple. imi pare foarte rau insa doua telefoane 4s returnate este prea mult pentru mine!

  25. Eu am ios 5.0.1 pe iphone 4s si pot spune ca nu am nici o astfel de problema…

    Bateria ma tine: 2 zile daca vorbesc regulat pe zi (fara sa ma joc) sau 1 zi daca il folosesc pe net sau la jocuri.

    Pot spune ca sunt multumit.

  26. eu zic sa procedam toti asa.sa le trimitem inapoi telefoanele si sa le dam o vacanta de 3 luni in care sa se gandeasca mai bine ce fac. intre timp noi trebuie totusi sa mai folosim si telefoane nu sa stam cu ele prin service. in plus, o experienta personala cu alt device pentru o perioada mai lunga de timp nu este deloc contraindicata. voi avea un termen real de comparatie.
    cand vor veni cu un device care sa merite ma intorc cu cel mai mare drag. insa nu prea cred ca se va mai intampla ca apple sa lanseze ceva bun in viitor. s-a spart gasca de aur. e ca romania fara hagi si ca barcelona fara messi :)) vine epoca retrogradarii ca sa fac o analogie cu prea iubitul sport.

  27. va salut , stiu ca sunt offtopic dar , odata ce am facut update la iOS 5 , mai pot reveni la iOS-ul pe care l-am primit la achizitionarea telefonului ? ( in cazul meu : 4.3.5 ) !

  28. Mie in iTunes Store imi apare si iconita de ping….si daca dau pe ea imi zice conectare imposibila la iTunes Store….doar iconita de muzica….nici de videoclipuri….mă poate ajuta cineva?….daca deja apare ping inseamna ca cei de la Apple il vor lansa cat de curand….

  29. am o problema foarte mare…am facut restore la ios 5.0.1…si nu imi mai merge wifi….ma poate ajuta cineva?….pls….si am restartat routerul…si tot ce am facut tot nu a mers…