Samsung nu va cere blocarea vanzarilor iPhone 4S in Coreea de Sud

   In weekend va spuneam ca Samsung a introdus la o instanta din Germania o cerere prin care dorea sa interzica vanzarea iDevice-urilor deoarece acestea ar fi incalcat anumite brevete de inventie detinute de compania coreeana. Procesul introdus de Samsung avea la baza tehnologii similare cu cele folosite de Motorola pentru a castiga o audiere preliminara impotriva companiei Apple insa in cazul disputelor dintre Samsung si Apple lucrurile sunt putin mai complicate. Desi Samsung cere in anumite tari interzicerea vanzarii terminalului iPhone 4S, astazi un oficial al companiei a anuntat ca in Coreea de Sud nu va mai cere acest lucru.

Samsung Electronics has decided not to seek an injunction against the sale of Apple’s iPhone 4S in the domestic market. The new iPhone went on sale here last Friday. Samsung had debated until the last moment whether to file the motion after making similar applications in France, Italy, Australia, and Japan.

The decision was apparently driven by public-relations concerns. A senior Samsung executive said, “We concluded that we should engage in legal battles with Apple only in the global market, but not in order to gain more market share in Korea.”

   Este interesant ca in Coreea de Sud Samsung nu doreste sa se lupte cu Apple insa in restul tarilor de pe glob batalia continua. Aceasta decizie ar putea avea la baza, zic eu, unul dintre urmatoarele motive: Samsung nu pune chiar atat de mult pret pe piata din Coreea de Sud; Samsung nu considera ca poate castiga o interdictie in Coreea de Sud; iPhone 4S este foarte popular in Coreea de Sud ori iPhone 4S nu se vinde chiar atat de bine pentru a merita efortul. Oricare ar fi motivul, deocamdata Samsung nu va incerca sa blocheze vanzarile acestui terminal in tara sa natala.