Video: Mac OS X permite rularea de comenzi vocale pentru indeplinirea unor functii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hrkst67ZlVI[/youtube]

   Siri pentru iPhone 4S a schimbat perceptia utilizatorilor in legatura cu task-urile care pot fi indeplinite pe un telefon mobil dar chiar si pe un Mac. Unii s-au intrebat daca functionalitatea Siri poate fi transferata si pe Mac OS X insa cei care se intrebau acest lucru nu stiau ca Apple a implementat deja un sistem asemanator in OS X Lion(poate si in vechile versiuni ale iOS). Sistemul celor de la Apple se numeste Speakable Items si in mare poate face exact tot ceea ce face si Siri insa are anumite functii in plus fata de asistentul celor de la Apple.

   Clipul video de mai sus descrie functionalitatea noului sistem pe care il puteti activa din System Preferences>Speech>Speakable Items. Folosind acest sistem de recunoastere a comenzilot vocale putem goli trash bin-ul, putem scrie o intrare in calendar, putem trimite email-uri, putem deschide un browser, putem salva documente, putem ascunde aplicatii, putem deschide anumite aplicatii, etc. Speakable Items este o metoda foarte buna de a “folosi Siri” pe Mac OS X insa in versiunea pentru Mac-uri veti avea mai multe comenzi disponibile.

4 COMENTARII

  1. M-am jucat o noapte intreaga cu aceasta functie. Nu seamana deloc cu Siri. Din pacate nu are lb romana. Doar in 5 tari poti folosi aceste functii la capaitate maxima. Precum la Siri, nu te apuci sa ii scrii lui Mihaita un sms in engleza. Desigur, mai ramane varianta sa dai comenzile in engleza si sa iti notezi totul in limba engleza; personal prefer totul in lb romana desi inteleg inca 2 limbi.