62% dintre tabletele iPad sunt folosite doar in casa, inlocuiesc PC-urile

   Tableta iPad este un terminal mobil insa 62% dintre tabletele cumparate de consumatori nu sunt folosite in aer liber. Informatiile vin de la un studiu derulat in 15 tari pe 15.000 de consumatori, studiu facut in ideea de a descoperi tabieturile asa-zisului iConsumator. Cercetatorii care au derulat studiul sustin ca 40 de milioane de tablete iPad/iPad 2 au fost vandute din 2010 si pana acum insa mai mult de jumatate dintre ele sunt folosite doar in casele consumatorilor. Aparent tabletele sunt folosite in living si inlocuiesc fara probleme calculatoarele personale, cel putin pentru unii utilizatori. Pentru navigare web si vizionat continut video tableta iPad este perfecta mai ales ca acum poate fi conectata la un televizor si poate transmite fara probleme continut catre el.

The PC tried to get into the living room for 20 years. Well, it’s here. Folks who have tablets are significantly delaying their purchases of PCs,” said Chappuis. “They’re not doing away with it — [the PC] has a role to play for a long time — but that delay of a purchase is having a very direct impact on unit volumes in the PC ecosystem.

   Presupun ca in cazul vostru lucrurile nu sunt cu mult diferite desi sunt sigur ca ati mai scos macar o data tableta la “plimbare”. Am folosit tableta in aer liber de cateva ori insa in general prefer sa folosesc iPhone-ul pentru browsing deoarece este mai usor de luat cu mine si imi fac treaba fara probleme chiar daca are un ecran mai mic. Acasa tableta iPad inlocuieste iPhone-ul pentru gaming insa caculatorul nu il inlocuieste intotdeauna avand in vedere ca pe calculator pot munci mult mai usor. La voi cum sta situatia?

11 COMENTARII

  1. pe strada iphone (gaming si muzica si binenteles browsing) acasa pc ul (gaming browsing filme si restul ) mai am si o tableta ( nu e ipad) dar o folosesc rar numai pt browsing

  2. Tableta o folosesc doar cand mai stau seara in pat si nu mai suport sa stau la pc/laptop, in aer liber decat in deplasari in rest nu o vad asa practica sa umblu cu ea dupa mine prin mall/oras/ etc.

    Pentru mine tableta a fost doar un moft pana la urma nicidecum o necesita, chiar mi se pare incomoda sa o card dupa mine prin oras doar pentru a sta pe net/mail/retele socializare.

  3. De cand am iMac nu am mai folosit windows decat maxim o data pe luna, asa ca am schimbat un laptop relativ performant pe un ipad, acesta il folosesc zilnic in casa, e mai comod decat la birou.

  4. DesI soția mea folosește iPad tot timpul pentru browsing, mie mi se pare încă greu. As vrea sa aibă sub 500grame. Mai bine folosesc laptopul, pentru ca nu trebuie ținut in mana.

    Nu poate înlocui calculatorul pentru ca nu poate tine toate filmele, pozele, etc. Nu poate nici folosi hard extern si nici nu poți crea documente lejer pe el.

  5. iPadul il folosesc: Acasa seara pentru gaming , browsing , socializare.
    La scoala pentru redactatul cursurilor , browsing , gaming.
    Deobicei nu imi lipseste nici iPadul si nici iPhoneul. Rar cand las iPadul acasa.

  6. Eu personal folosesc tableta acasa 80% din timpul petrecut pe un gadget. Daca iesi din rutina de youtube, retele de socializare si aplicatii si vrei ceva un pic mai complicat cum ar fi procesare foto/video ai nevoie de un pc cu un monitor mai mare.

  7. De un an de când am iPad,deschid laptopul de 3-4 ori pe luna. 90% il folosesc acasa(la greu câteva ore pe zi),restul la serviciu,munte,mare,etc.

  8. De asta sunt utile tabletele de 7″. Mie mi se par mult mai usor de carat dupa tine o zi intreaga daca ai nevoie. Sigur, pentru acasa, in sufragerie, 10″ e ideal.