62% dintre tabletele iPad sunt folosite doar in casa, inlocuiesc PC-urile

   Tableta iPad este un terminal mobil insa 62% dintre tabletele cumparate de consumatori nu sunt folosite in aer liber. Informatiile vin de la un studiu derulat in 15 tari pe 15.000 de consumatori, studiu facut in ideea de a descoperi tabieturile asa-zisului iConsumator. Cercetatorii care au derulat studiul sustin ca 40 de milioane de tablete iPad/iPad 2 au fost vandute din 2010 si pana acum insa mai mult de jumatate dintre ele sunt folosite doar in casele consumatorilor. Aparent tabletele sunt folosite in living si inlocuiesc fara probleme calculatoarele personale, cel putin pentru unii utilizatori. Pentru navigare web si vizionat continut video tableta iPad este perfecta mai ales ca acum poate fi conectata la un televizor si poate transmite fara probleme continut catre el.

The PC tried to get into the living room for 20 years. Well, it’s here. Folks who have tablets are significantly delaying their purchases of PCs,” said Chappuis. “They’re not doing away with it — [the PC] has a role to play for a long time — but that delay of a purchase is having a very direct impact on unit volumes in the PC ecosystem.

   Presupun ca in cazul vostru lucrurile nu sunt cu mult diferite desi sunt sigur ca ati mai scos macar o data tableta la “plimbare”. Am folosit tableta in aer liber de cateva ori insa in general prefer sa folosesc iPhone-ul pentru browsing deoarece este mai usor de luat cu mine si imi fac treaba fara probleme chiar daca are un ecran mai mic. Acasa tableta iPad inlocuieste iPhone-ul pentru gaming insa caculatorul nu il inlocuieste intotdeauna avand in vedere ca pe calculator pot munci mult mai usor. La voi cum sta situatia?