iOS 5.0.1 cauzeaza probleme mari cu pierderea semnalului pe terminale iPhone

   Saptamana trecuta in Romania se lansa iPhone 4S la marii operatori de telefonie mobila din Romania si imediat dupa au inceput sa apara primele probleme legate de pierderea semnalului in timpul utilizarii dispozitivului. Ei bine vorbim despre o problema globala deoarece si in SUA si in alte tari europene posesorii de terminale iPhone cu iOS 5/5.0.1 experimenteaza exact acelasi gen de probleme. Pe forumurile de discutii ale Apple exista un thread lung in care utilizatorii se plang de faptul ca terminalele iPhone pierd semnal din senin. Se pare ca si operatorii europeni au primit foarte multe plangeri legate de acelasi lucru si problema este software, nu hardware.

I’ve been using an iPhone 4 on a Vodafone contract for the past 16 months and just bought an iPhone 4S direct from Apple. It arrived on Friday morning and I got it set up correctly as far as I can tell. When I first turn it on, it works lovely and exactly as I would expect, able to make calls, send texts and access the internet via the cellular network. However, at what appears to be random, the network will disappear (no bars of signal) stopping me making calls and texts, but still allowing me to access the internet. Sometimes, the internet goes, but I can still make calls and texts. Other times, everything is gone and I get “No Signal” where it normally says Vodafone UK.

So when trying to fix this problem after it’s noticed, I try putting it into Airplane mode and back out. The phone scans for a network and goes back to the same state as before I tried this fix. I have tried resetting network settings, but this doesn’t change anything. The only thing that actually fixes it temporarily is turning the phone right off and back on again.

   In aparenta PIN-ul setat unei cartele ar trebui sa fie de vina pentru pierderea semnalului, terminalul facand o resetare a conexiunii din cauza unor permisiuni gresite implementate de Apple. Din pacate scoaterea PIN-ului nu a rezolvat problema pentru toti utilizatorii asa ca nu ramane decat sa vedem cand isi va gasi Apple timp sa lanseze iOS 5.0.2 care sa rezolve toate problemele pe care utilizatorii le experimenteaza. O schimbare a terminalului in garantie AR PUTEA fi o solutie insa ar putea sa nu rezolve absolut nimic avand in vedere ca totul sta in software si nu in hardware.

It’s not a hardware issue, it’s software. For some reason, iOS is cycling the radio on and off, I’m guessing something mixed up with SIM pin permissions. What I had to do was turn on SIM pin, then off, at which point it demanded the PUK code. I was able to get it online through my ATT account. After I entered that PUK, then went back into settings and turned SIM pin off, I haven’t had any problems.

    Am in casa 3 terminale iPhone, doua au PIN la cartela si nu au probleme cu pierderea completa a semnalului, deci este o chestie care tine de backup-uri sau de modul in care este configurat dispozitivul.

59 COMENTARII

  1. Exact ca la 4 imi tot da conexiune retea intrerupta dar isi revine repede. Oricum chiar ma asteptam ca 4 S sa nu are probleme din astea , chiar asta a fost motivul de l-am achizitionat :((

  2. interesant se lanseaza iphone 4s si ios 5 …. ios5 probleme cu bateria se lanseaza ios 5.0.1 …. 5.0.1 probleme cu semnalul si bateria …. urmeaza ios 5.0.2 sa vedem ce probleme mai are si ala .. apple e cam neglijent de cand a muri steve j … oricum i4s e telefon bun la 600eur fara semnal fara baterie cel putin are SIRI :))

  3. Hmm…si eu am observat ca pe iPhone 4 al meu doua zile la rand mi-au spus oamenii ca mi-au trimis mesaje prin iMessage si eu n-am primit nimic…am repornit telefonul…nu am primit nimic. De la mine se transmit si in general primesc mesajele dar uneori pauza…la fel si cu SMS-urile…uneori nu le primesc.
    Din punct de vedere al apelurilor mi s-a intamplat o singura data sa imi dea Call Failed si dup-aia cand s-a incercat sa ma apeleze aparea ca si cum telefonul meu era inchis…la 30 de secunde dupa a mers din nou…toate astea fara ca semnalul sa apara ca si cum ar fi picat.
    Am 5.0.1 si nu a fost vreo problema pana acum. Folosesc iPhone-ul pe Vodafone RO.

  4. ”Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc” ca de la update la 5.01 am semnal full pe 3gs ‘parca imi salta si acum inima de bucurie’ =)). Oricum asteot si eu si in maxim o luna jumate o sa am 4s

  5. Astazi am achizitionat Iphone 4s de la Cosmote aceeasi problema o am cu apelurile … ba nu pot sa primesc … ba nu pot suna … in anumite momente dupa aceea isi revine am versiunea de soft 5.0(9a334)

  6. @rdk atentie esti pe un site dedicat device-urilor Apple…Fanii android sa-si faca locul lor si sa nu ne mai polueze aici cu telefoanele lor plastichii…
    Am auzit de o gramada de ori faza cu “de cand nu mai e Steve”…va aduceti aminte Septembrie 2010? Ce mare scandal era cu marele Antennagate ca vai daca bagi degetu’ undeva si sari in sus pierde semnalul si alte smiorcaieli de gen…si pana sa iasa iPhone 4S parca lumea a uitat de problema respectiva…Atunci ce mai era?

  7. nu s fan android nici apple (am si un iphone si un android) nusht unde ai obs tu ca am spus cva de vreun telefon de plastic sincer am spus de iphone.. o sa incerc sa am mai mare grija SCUZA-MA :))

  8. eu de cand am facut update la 5.0.1 intampin probleme cu semnalul….la semnal imi apare searching, urmat de no service si in max 1min imi apare iar semnalul orange 3g full(cam de 2ori pe zi)…asteptam urmatorul update 🙂

  9. Mie de exemplu la iPhone 4 iOS5 cu 3G si Cellular Data pornit de multe ori raman doar cu 1,2,3 linute de semnal, daca le opresc semnalul sta full tot timpul cam enervanta problema si jenanta pentru ei, dar deh nici cu vodafone nu imi este rusine ..

    La iPhone 4S se intampla aceeasi problema, daca imi poate confirma un posesor de i4S.

    Multumesc

  10. Sal. Sunt posesor de iphone4. Il am din februarie si am inceput cu ios 4.2.1. Nu aveam probleme mergea 95% “brici”. Ca tot omul am updatat si updatat pana la 4.3.3 si la un moment dat au inceput caderile de semnal : pe la 1 minut ,doua de conversatie , de la semnal full – o liniuta – apelul nu a reusit.. Aveam toate shsh-urile salvate. L-am trimis in garantie si mi-au dat alt telefon refurbished dupa serie cu ios 4.3.5. Zic, hai sa bag 5.0 ca e bun. Pana la urma am ajuns la 5.1 pentru ca shsh-urile erau pt alt telefon si n-am putut face downgrade . Acum persoana pe care o sun nu apuca sa raspunda la telef pentru ca mie mi-a picat deja semnalul.. Am apelat un alt telef, le-am pus unul langa celalalt pe masa si am asteptat.Dupa 20sec s-a inchis iphone-ul. Eu m-am saturat de iphone. Vreau banii pe el (macar o parte) si inchiderea abonamentului- 1mil pe luna. . Are cineva vreun sfat?

  11. Scuze de off, dar ti-am trimis un mail cu problema mea si nu mai stiu ce sa fac: Am un iphone 4 si de cand am instalat ios5 cand trec de pe wi fi pe 3G(vodafone) trebuie sa repornesc telefonul pentru a putea folosi din nou traficul, desi imi apare ca 3G-ul e activat. Am fost si la un reseller Apple din iulius mall timisoara si la vodafone si la garantie la vodafone si la flanco la tipul care se ocupa cu consultanta apple si toti m-au trimis la vodafone. Cand l-am trimis la garantie la vodafone niciun defect nu mi-a fost confirmat. nici cel cu conexiunea 3G, nici cel de la camera care atunci cand filmez un neon se vede de parca filmez la televizoru` lu` bunica.
    Te rog spune-mi daca problema cu 3G-ul e o problema software sau hardware.E foarte deranjant sa tot repornesc telefonul cand nu e un router wireless prin preajma(mai ales la liceu unde ba am ba nu am). Ai mai auzit de problema pe care o am eu cu 3G-ul?
    Stima,Adi.

  12. Nici la 5.0 nici la 5.0.1 n-am nicio problemă, totul merge perfect. Dacă e software buba, nu înțeleg de ce nu e la toți: eu am altfel de 5.0.1?

  13. In sfârșit publicația si voi despre problema asta, dp ce mulți au făcut greșeală de a face update… Dacă vreți sa fi-ți de folos mișcti-va mai rapid alta data ca lumea semnalează prob de sambata incontinuu

  14. la mine nu e problema cu convorbiri intrerupte … la mine e alta problema … dupa ce termin o convorbire, pt 1-2 sec primesc notificare cu “network lost” … dar isi revine pana sa citesc ce mai scrie in notificare … si asta de cand mi-am instalat iOS 5 … am iPhone 4 neverlocked … inainte nu-mi facea asa

  15. nici pe 3gs-ul meu nu am intimpinat probleme cu semnalul,dar in schimb observ ca altii care au avut probleme si pe alt ios 4.x le persista problemele,pina la urma problema nu numai software cit si hardware la modul cum a fost asamblat la mama lui…

  16. nu m-ai lamurit deloc. eu nu pierd semnal cand tin telefonul in mana sau cand vorbesc la telefon.defapt nu pierd semnalul deloc. la mine telefonul nu face trecerea cum trebuie de la wi fi la 3G. si vreau sa stiu daca s-au mai plans si altii de problema asta pentru ca eu nu am vazut sa mai fi avut si altcineva problema asta.

  17. Eu intampin exact problema expusa in articolul de mai sus. Din senin, in timpul convorbirii, 4S-ul pierde semnalul, convorbirea se intrerupe iar la operator imi apare “Searching…”. Si asta in locuri unde semnalul este full. Nu am avut deloc probleme cu semnalul pe 5.0, doar probleme cu drain-ul bateriei. Dupa upgrade la 5.0.1 problemele cu bateria nu s-au rezolvat, insa au aparut cele cu pierderea semnalului.

  18. Zaone: ai scris ceva f vag, când forumu Apple era full de discuții pe prob asta.. Mă ast la ceva gen: Nu faceți update!!! Va f..ti tel si stati cu ea in brate tot weekendul cum de altfel am si făcut:))))) noroc de vodafone, tot respectul, l-au schimbat fără sa stea prea mult la discutii

  19. @Cosminu: Well nu stiu cum sa spun dar problema asta nu e la fel de raspandita precum cea cu semnalul, besides, am spus ca un updat ela 5.0.1 duce la imposibilitatea de a mai reveni la iOS 5.

  20. E ca la Mesterul Manole ….au scos 5 ,cu probleme la baterie ,acum 5.01 a reparat bateria chipurile dar a “daramat ” semnalul ….speram 5.02 sa fie mai stabil.Eu sincer am un 3gs la care ios 5 manca f tare bateria …cu 5.01 este considerabil mai bine ..iar semnalul nu are nici cea mai mica problema.Deci pana la urma dupa parerea mea rezulta ca dilema tine de legatura soft-hard …cum exploateaza partea de hardware ,ios-ul pe ip4 si ip4s ….din mom ce este acelasi ios pt toata lumea .Poate mai influenteaza si setarile fiecarui operator de telefonie in parte …mai ales in ceea ce priveste semnalul .

  21. Toata lumea probleme peste probleme de la i4 in sus. Se pare ca cei de la apple n ii mai preocupa problema telefoanelor gen: semnal, baterie samd. Problema lor cea mai grava eate cu jailbreak-ul, cum sa inchida porturile si cum sa ii faca pe hakeri sa n mai faca jailbreak restul problemelor n mai prezinta interes. Orikum omul cumpara iphone ;). Btw n sunt fan android si n voi fi….

  22. Deja ma enerveaza faza asta cu Invalid SIM si pierderea semnalului. Am schimbat telefonul in baza garantiei, am lasat iOS 5, fara sa fac update la iOS 5.0.1 degeaba; acuma face mai rau. din 10 in 10 minute primesc invalid SIM. Mi se pare jenant, sa nu mai vb de pretul care il are. Nici nu stiu ce sa fac. sa trec la 5.0.1, sa schimb cartela. habar nu am.

  23. Pana apare iOS 5.0.2 ii ca si cum as ramane fara telefon. trebuie sa il inchid din 10 in 10 minute; plus ca nu se stie daca 5.0.2 va rezolva aceasta poblema si cand va aparea exact. Mai incerc sa schimb cartela, macar sa nu imi dea asa des eroare.

  24. @the_proffessor: Aceeași problemă a avut-o anul trecut iubita mea consoartă, pe un iPhone 4, și problema s-a rezolvat prin înlocuirea cartelei SIM. Deci era o problemă “hardware” la cartelă, care nu stătea bine în slot. 🙂

  25. Salut. Am achiztionat azi un iphone 4s de la vodafone. La magazin, cand am bagat cartela mergea ok, i-am facut proba. Dupa 30 de minute, acasa, a inceput circul, in diverse forme. 1. apare semnal 3g full, merge pe net, dar nu se pot efectua convorbiri ( nici outgoing si nici incoming ), desi imi vin notificarile pe twitter, mail-uri etc. Apoi, dupa un restart, isi revine si merge sa dau un telefon sau un sms, apoi iarasi “apel nereusit”. 2. dispare semnalul de tot, imi arata “fara serviciu”. 3. semnal full 3g, posibilitate de efectuare convorbiri, dar nu se conecteaza pe net. Circul asta tine de vreo 5 ore, timp in care am restartat telefonul, am schimbat pe mod airplane si inapoi ca sa isi caute iar semnalul si o tine tot asa…Din ce vad e iOS 5.0. Am un prieten care a schimbat deja 2 iphone 4S la rand, doua zile consecutive din cauza acelorasi probleme. Credeam ca e el ghinionist…se pare ca nu e…Noroc ca, cel putin lui asa i s-a intamplat, Vodafone schimba in primele 24 de ore telefonul fara alte intrebari…

  26. si eu sunt la al 3 lea telefon, 2 telefoane doar azi :D. pana acum se comporta normal, fara “Invalid SIM”, “No Service” sau alte erori, dar sunetul in difuzor se aude mai incet decat la celelalte doua, chair daca e la maxim. Cred ca sunt eu prea fixist 😀

  27. aseara am facut update ios la 5.0.1….nu am probleme cu el privind reteaua (poate chiar are semnalul mult mai bun) dar se pare ca problemele cu bateria persista.La cateva minute de utilizare bateria scade cu 1% la fel ca pe ios 5

  28. aceleasi probleme le-am avut si eu cu un iphone4s 32gb. dupa un weekend de folosit (mai bine spus de incercari sa-l fac sa mearga) l-am dat luni inapoi. era luat pe firma, venit prin curier, asa ca procedura a fost mai complicata decat sa ma duc sa-l duc inapoi la magazin. l-au testat pana ieri, a fost declarat “dead on arrival”. am inteles de la vodafone ca au mari probleme cu cele de 32gb (lumea care are probleme ar putea sa mentioneze si ce capacitate au terminalele, ar fi mai de ajutor). mi s-a propus sa mi se dea un 4s 16gb si sa mi se storneze diferenta de bani, sau sa astept 13 (!!!) saptamani pentru un alt 4s 32gb. n-aveau nici 64gb. ori e vrajeala cu perioada de asteptare, ori le tin pentru clienti mai importanti. ghinionul meu ca mi s-a vandut un terminal stricat, nu?

    azi cand au trebuit sa mi-l livreze sau macar sa ma cheme sa-l iau din depozit a inceput lalaiala tipic romaneasca asa ca n-au reusit sa se anunte unii pe ceilalti in timp util. il iau luni. se pare ca problema nu e deloc de la iOS 5.0.1 ci de la telefoane prost facute. am auzit probleme similare si la cei care nu au facut update. eu l-am updatat direct dupa ce l-am scos din cutie ca sa evit problemele cu bateria.

  29. S-a tot discutat pe aici pe forum si cel putin numai in topicul asta observ pareri si pareri …..zaone considera pana la urma ca e softul de vina ,dar ma repet nu e logic acest lucru din mom ce tot ce a aparut de la ios 5 in sus (si care e acelasi soft pt toate ideviceurile ) sa existe manifestari atat de diferite pe terminalele mobile .Eu pe 3gs cu ios 5 ma dispera la baterie ….si sa zic ca mai erau diferite mici buguri,iar pe ios5.01 problema cu bateria s-a remediat mult (inca e loc si de mai bine ) ….dar recunosc ca nu a existat nici o problema de semnal …sau gen invalid sim .Dupa un restore de la zero …setat new iphone si fara sa preiau vechile setari din itunes (am copiat manual tot ce vroiam sa bag inapoi in tel )….acum 3gs-ul zbarnaie ,nu mai are nici cea mai mica problema !Asa ca oameni buni eu inteleg urmatoarele variante:
    1.Problemele provin din hardware (din constructia iphone 4 si iphone 4s )
    2.Problemele provin din legatura hadware-software( si anume pe “arhitectura” noua de pe ip4 si ip4s ios intampina anumite probleme si nu exploateaza partea hardware corespunzator)
    3.Si /sau alti factori care vin in plus din partea operatorilor de telefonie ,retele gsm,acoperire,etc ….eventual posibil microsim-urile sa creeze ceva probleme!

    Toate astea le spun din mom ce am 3gs si nu am intampinat niciuna din problemele expuse de voi in topic si am facut update imediat cum a aparut ios5 si ios5.01.Asa ca mergeti cu ele inapoi cat mai urgent

  30. Adevarat si ceea ce spui ….e posibil ca multi dintre acesti noi posesori de iphone sa nu fie obisnuiti cu setul asta de probleme ….cu restore-uri ,cu itunes etc etc …si sa considere tot ceea ce vad ,erorile pe care le intampina ….drept telefon “stricat ” …..asta ii determina pe multi sa faca retur la produs ! Nu ma refeream la aceasta categorie .Acestora le recomand daca vor sa detina un telefon foarte bun ,sa aibe rabdare si sa documenteze un pic … ca asta e viata cu un iphone ….in fond si la urma urmei detin un mini computer cu foarte multe functii printre care si cea de telefon .Deci trebuie putina pricepere .Insa cei care deja au incercat restore-uri si update-uri ….si telefoanele inca fac probleme ….atunci sa le schimbe !

  31. Azi am instalat ios 5.0.1 pe al meu iphone 4 si acu 2 ore l-am scos de la incarcat.am vrut sa-l incarc 100 % sa vad cam cat tine bateriA.forjat pe wi-fi vreo 25 de min si 15 min vorbit , mai am 97% din baterie. Cu semnalul nu am avut probleme deloc , sper sa am bafta si sa scap de buguri.

  32. Am gasit o rezolvare temporara a semnalului meu pe vodafone. Am facut field testul(*3001#12345#*) la serviciu unde aveam semnal full. Imi arata -50 decibeli.(si nu puteam sa vorbesc decat 30sec). Acasa am -82 si pot sa vorbesc.Asa ca “rezolvarea” e ca am pornit 3g-ul la serviciu ca sa imai ia din putere si acum pot sa trec “bariera” de 30 sec.Alt fapt interesant s-a petrecut tot la serviciu:am sunat pe cineva pe cosmote si n-a putut sa-mi raspunda(de 2 ori), A trebuit sa ma sune el. Poate mai incearca cineva sa deschida 3g-ul unde e semnal full si nu poate sa vorbeasca si ne spune rezultatele…

  33. Nu stiu daca cineva s-a mai lovit de aceasta problema, dar mi se pare destul de serioasa. Am un Iphone 4s de 32GB de la Orange care din a inceput acum 2 zile sa se opreasca fara motiv. Singura modalitate de a-l porni este sa tin apasat pe power si home button. Am intrat in setari la diagnosticare si am urmatoarea eroare:

    Incident Identifier: 234C5D26-D890-4953-AF54-304E80FB5E66
    CrashReporter Key: 6b14ec67b12413e99fae5ae93ad520ecefef8e43
    Date: 2011-11-20 03:54:32 +0200
    Reset count: 1
    Boot failure count: 0
    Boot faults:
    Boot stage: 255
    Boot app: 0

    Are cinema vreo idee??

  34. Am si eu un iphone 4 S si am tot studiat problema cu semnalul …..si am gasit pe un forum international ca rezolvarea ar fi sa dai reset network settings si se pare ca sa rezolvat problema ….sa speram ca in varianta IOS 5.0.2 sau 5.1 vor rezolva cam tot ce este in neregula acum !

  35. Salut ,

    Mi-am achizitonat (cosmote) un iphone 4S de 16 gb sapt trecuta .
    Am aceeasi problema si anume semnalul care este sub orice critica .

    Apelurile le pot efectua abia la a2a , a3a incercare cel putin iar la cele primite este un miracol daca ma poate suna cineva abia dupa 5-6 incercari in cazurile fericite . in schimb mesajele de apel pierdut le primesc .

    Alte problema nu am cu el , fuctioneaza bine , dar este foarte stresanta treaba cu semnalul

    M-am gandit la faptul ca poate fi ceva in legatura cu sim-ul si sa-l schimb , dar din ce am mai vorbit cu alte persoane este totul legat de soft. M-am sesizat la cosmote la 3h dupa ce am achizionat telefonul pentru ca nu mi se parea normal , iar ei mi-au zis sa revin luni pentru ca pe 1dec nu lucra IT-ul la ei ca sa il verifice.

    In cazul acesta , daca are telefonul vreo problema , oare il mai pot schimba?
    Multumesc pentru ajutor ,

    O seara buna !

  36. aproximativ intre craciun si revelion am observat in timp ce vorbesc la telefon, ca dintr-o data, interlocutorul nu mai ma aude. desi l-am sunat/m-a suna iar, problema persista. dupa cateva minute, se poate vorbi normal. ieri am patit iar, de doua ori. prima data am sunat si de pe alta retea si am vorbit lejer. cred ca era la mine o problema.
    nu stiu daca este de la telefon, de la sim sau retea. am incercat si cu o cartela de cosmote, si la un moment dat dupa vreo patru zile de folosit in retea, am patit la fel.
    am incercat si cu handsfree, nu merge, deci nu cred ca e de la microfon. am descarcat si o aplicatie recorder si in momentele in care nu m-a auzit interlocutorul am inchis apelul si m-am inregistrat cu aplicatia. deci mic merge.
    poate fi de la soft? am 5.0.1 din dec 2011, de la inceputul lunii.
    sorin

  37. am cumparat un iphone 4 codat vodafone romania si are mari probleme cu semnalul dar se manifesta destul de ciudat.De exemplu, daca sunt intr-o zona cu acoperire 3G foarte buna primesc semnal doar daca activez 3G+DATA.Altfel imi arata “No Service”.In zonele unde nu am acoperire 3G nu am semnal deloc. Azi o sa merg la Vodafone sa imi schimb cartela, pentru ca are aproape 3 ani si a fost taiata cu patent la un service.Sper ca asta sa fie problema, desi sunt cam sceptic.Ati mai intalnit problema asta?