Samsung reface designul Galaxy Tab 10.1 si o relanseaza Germania

   Acum mai bine de cateva luni Apple a reusit sa obtina o interdictie de vanzare a tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si cei de la Samsung au lucrat in ultima vreme pentru a schimba design-ul produsului. In imaginea de mai sus avem tableta Galaxy Tab 10.1 cu vechiul design sus si cel nou jos insa iar principalele diferente sunt la culoarea marginilor si scurtarea carcasei astfel incat ea sa nu apara de sub tableta in partile laterale. Noul design aduce si un nou nume tabletei care acum poate fi gasita sub denumirea Samsung Galaxy Tab 10.1N in magazinele companiei din Germania.

In its intellectual property spat with Apple, Samsung proves resilient, perseverant, and courageous. If there ever was any doubt about those virtues (not on my part anyway), here’s the latest example: the Galaxy Tab 10.1 is once again available in Germany, despite a preliminary injunction that Apple won in early August and the Dusseldorf Regional Court confirmed in September. Samsung has designed and slightly renamed the product (it’s now called Galaxy Tab 10.1N), apparently in an attempt to steer clear of infringement of Apple’s asserted Community design, a design-related intellectual property right.

   Este interesant faptul ca tableta ar fi deja disponibila pentru achizitie in Germania deci Samsung nu a mai stat la discutii cu Apple pentru a vedea daca noul produs ar mai putea fi atacat in instanta sau nu. Presupun ca Apple va combate tableta chiar si cu acest nou design insa sunt curios cum va reusi sa convinga din nou o instanta sa blocheze vanzarile produsului in Germania. Cei de la Samsung nu se lasa cu una cu doua si daca noul design ii scapa de probleme, nu ar fi greu de crezut ca el ar putea fi aplicat si in alte tari.

12 COMENTARII

  1. Sigur nu e cea de sus, cea noua?
    Interesant e ca, dupa schimbarea asta, arata ca o chestie de uzina de pe vremea boom-ului pc. Minimalismul iPad-ului ii oferea singurul succes estetic

  2. Tot imitație pare, chiar și cu Dock-ul și cu bara de meniuri transparentă, inspirată din Mac OS X în loc de iOS … 😉

    Oricum, cine (mai) vrea tabletă Android visează la Kindle Fire, nu la Samsux.

  3. @Tigris Regalis unde vezi tu un dock in interfata asta? Iconitile din partea de jos is puse pe desktop cum ar veni. Poti sa le asezi cum vrei unde vrei sa pui ce vrei cand vrei. Nu are nici o treaba cu Mac OS X, e Android Honeycomb, facut de cei de la Google. Daca vrei sa dai vina pe cineva ca au copiat la interfata da-o pe Google nu pe Samsung.:)

  4. @Dan: Iconițele din partea de jos sunt fix ca Dock-ul din Mac OS X – este irelevant dacă imitația pornește de la Google sau de la Samsung, sunt niște imitaci amândoi! Câh!

  5. @Tigris Regalis, ce motor de cautare folosesti ? [la cate prostii spui, nu ma mir daca ai veni cu o alta prostie si acum precum: Mac OS X; asta e singurul cuvant pe care il folosesti dupa Dock] :))
    tin sa te anunt ca Windows e facut de la 0 pe platforma dos-NT, Linux e Unix, iar Mac e BSD [still kinda’ unix]… si da Android e oarecum Linux, care a avut dintotdeauna doua menubar, unul jos pentru applicatii/swiching/taskbar , si unul sus pentru accesibilitate in aplicatii;
    NU are nici cea mai mica legatura afara de faptul ca Android combina icon-urile simple din iOS si tiles [gadget-uri cu refresh in timp real] din Windows Phone, folosesc tot ce prind Windows/OS X/Linux sau Windows Phone/iOS/Android si iti spun ca toate sunt bune pentru ce au fost create simplitate/business/casual

  6. Lumea le-ar cumpara de la Apple , dar din cauza adaosului nesimtit de ei , nu le pot cumpara decat cei cu dare de mana. E ridicol ca la mai putin de 19% din piata totala in domeniu , sa incaseze mai mult de jumatate din profiturile pietii. Eu doar atat le reprosez celor de la Apple , pretul NESIMTIT . Asa a fost si la inceput , cand un calculator 286 costa cateva mii de doari. Tot datorita chinezilor , in fiecare casa a fost posibila achizitionarea unui pc . Asa vor sta treburile si cu tabletele astea : prohibitive la inceput vizavi de pret , insa peste cativa ani vor fi ceva normal . Cine are treaba de facut , si-o va face si cu un laptop , deocamdata puterea noastra de cumparare este foarte mica in comparatie cu a americanilor. Deocamdata tabletele Apple au cel mai bun suport tehnic, se vede treaba ca se streseaza cu multe update-uri (chiar daca nu le iese intotdeauna bine) si asta conteaza f. mult pt. cei ce vor calitate .
    Cat despre tema articolului , concurenta este buna pentru noi utilizatorii .Se va vedea cine va supravietui , androidul sau ios-ul.

  7. @Vlad Gheorghiu-Ichimescu: Folosesc Google pentru căutări pe web (setat în Safari) și Spotlight pe Mac (și, bineînțeles, iOS), care caută pe web tot cu Google (setat în Settings). So what?

    Apoi, nu ți-ar strica nițică documentare mai riguroasă riguroasă înainte să postezi: Windows nu e făcut de la 0, ci pornind de la MS-DOS (la rândul lui furăcit de Bill Gates prin “rebranduirea” lui QDOS – “quick and dirty operating system” – neplătind pe cel care l-a conceput), apoi Windows 1.0 etc. (care a copiat, în versiuni succesive, inovațiile din Mac OS, la care MS a avut acces când MS Office era produs exclusiv pentru Mac) și platforma NT (din care au rezultat Win 2000, XP, Vista și 7 și care a fost dezvoltat ca o platformă paralelă față de Win 1.0-3.11, 95, 98, ME).

    Iar Linux nu e Unix, ci “Unix-like”, dezvoltat de Linus Torvalds (partea de kernel) și fundația GNU (restul componentelor) pornind de la System V (una din variantele comerciale de Unix), pe când Mac OS X este certificat oficial ca fiind o versiune autentică de Unix, dezvoltată de Apple pornind de la sistemul de operare al lui Nextstep (la rândul lui dezvoltat din kernel-ul Mach și BSD – cealaltă variantă comercială de Unix, oferită ulterior gratuit de Universitatea Berkley).

    Iar Linux nu a avut mereu menubar și Dock, la început era doar linia de comandă (ca la Unix și DOS), apoi au apărut interfețele grafice suprapuse peste Linux, din care se mai folosesc în prezent KDE, care copiază look-ul de Windows, și GNOME, care copiază look-ul de Mac, cel din urmă devenit mai cunoscut datorită distro-ului Ubuntu.

    Android, în schimb, preia baza de Linux (kernel-ul lui Torvalds și uneltele GNU) și adaugă interfața copiată de la iOS, pe vremea când CEO-ul Google era în Consiliul Director al Apple și dezvoltatorul-șef al Androidului sosise de la Apple, via Palm. Hoțomănie curată!