Apple dezvolta un nou mod de a face iDevice-urile mai rezistente

   Dupa un an si jumatate de disponibilitate, iPhone 4 ne-a demonstrat ca este cel mai fragil iDevice fabricat de catre Apple iar iPhone 4S nu difera cu absolut nimic avand in vedere ca este construit in exact acelasi mod precum iPhone 4. Ei bine din problemele utilizatorilor Apple a avut ceva de invatat si acum dezvolta noi metode de a face iDevice-urile mai rezistente. Nu vorbim despre inlocuirea carcasei din sticla de pe spatele iDevice-urilor ci vorbim despre cateva sisteme care ar trebui sa faca piesele mai “rezistente”. Pentru inceput Apple a gandit un material facut din polymer, spuma sau gel, material care s-ar “retrage” atunci cand dispozitivul este aproape de impact, retragand si carcasa pentru a evita spargerea ei.

A consumer electronic device could include a cover glass, and a shock mount disposed between the cover glass and a remaining mass of the electronic device. The shock mount is configured to isolate the cover glass from the remaining mass of the electronic device…Apple states that another advantage to their invention is that electronics disposed within a housing of a device could be protected from water damage by using a water seal.

    Solutia celor de la Apple ar avea efectul unui airbag care ar modifica structura materialului in timpul impactului si dupa. Alta idee a inginerilor Apple presupune un tratament chimic pentru carcasa de sticla a dispozitivelor noastre, tratament chimic, care ar trebui sa o faca mult mai “puternica” in fata loviturilor. Parerea mea este ca daca il fac din sticla se va sparge chiar daca il sfintesc in biserica si singura metoda de a se asigura ca utilizatorii nu vor avea probleme de genul acesta este montarea unei carcase din aluminiu sau plastic dur.

   Daca v-ati luat sau urmeaza sa va luati un iPhone 4/4S, aveti grija cu el deoarece simpla sa scapare de la peste 1.5 metri inaltime pe o suprafata dura s-ar putea dovedi a fi “fatala”.