iOS 5.1 – functii noi pentru Siri si ce ti-ai dori tu?

    Saptamana aceasta am aflat ca iOS 5.0.2 este in lucru in laboratoarele Apple si ca ar putea fi disponibil in iTunes pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Totodata am aflat ca iOS 5.1 este pregatit pentru o lansare, poate pana la sfarsitul anului, si ca el va aduce functii noi pentru Siri, asistentul personal din iPhone 4S. Zvonul lansat saptamana aceasta dadea de inteles ca Siri va putea rula un set nou de comenzi rostite de utilizatori, mai exact va putea face o poza prin simpla rostire a unei comenzi, va putea inregistra un clip video dar va putea activa/dezactiva functii ale iOS: Wi-Fi BlueToth, 3G, etc.

    Eu unul cred cu tarie ca Siri se indreapta spre posibilitatea de a rula acest gen de comenzi si posibilitatea de a face un respring folosind asistentul dovedeste cat se poate de clar acest lucru. Siri este disponibil deocamdata doar in versiune beta si are un set limitat de comenzi disponibile insa practic eu cred ca vom putea deschide aplicatii, cumpara aplicatii/muzica, sterge aplicatii, deschide pagini web, totul folosind comenzi vocale. Lucrurile aceste erau deja posibile in iOS 4 cu ajutorul tweak-ului Voice Activator deci tot ce trebuie sa faca Apple este sa activeze functiile in iOS 5 si in Siri. Eu unul astept foarte multe lucruri noi si inovatoare de la Siri.

    Voi ce asteptati sa vedeti in iOS 5.1 pentru Siri?

23 COMENTARII

  1. de ce ai vrea ca atunci cand ti telefonul sa faci o poza,dai click sa faci focus, in loc sa dai un click cu degetul sa faci poza, sa stai sa spui “Take a picture?” 😐 toata treaba asta cu voice control ar trebuii sa usureze task-urile complicate, si sa fie o alternativa de control atunci cand nu te poti uita la telefon, ex in masina…..nu sa fie o alternativa la ceva foarte banal de facut.

  2. 1. siri, activeaza conexiunea pe masina.
    2. siri, lasa mesaj sotiei ca sunt in sedinta 😛
    3. siri, comanda o pizza si 3 beri.
    4, siri, anunta seful ca azi nu ne vedem.
    5. siri, o blonda.
    Cred ca acestea sunt comenzi de baza in Ro! 😀

  3. @U.nnamed: Gandeste-te ca faci focus si in loc sa apesi butonul si sa misti camera, spui doar o comanda si poza e facuta fara sa mai misti tu ceva. Acuratete mai mare pentru poze 😉

  4. Ca sa faci poze cu Siri e nevoie de raspuns instantaneu si Siri mai are de trait pana acolo, de fapt cand va ajunge sa raspunda imediat va avea perspective nelimitate.

  5. Siri sa recunoasca si limba romana, pentru ca atunci cand raspund la un mesaj sa pot transmite mesajul in limba romana.
    Nu de alta dar pentru 4000 de lei cat costa iPhone 4S parca as dori sa am si aceasta “banala” funcite pe el.

  6. Nu cred ca vor face niciodata Siri pentru Iphone 4 , decat cu jailbreak si alte nebunii . In rest de la ei , oficial nu cred ca va aparea niciodata pentru Iphone 4 , deoarce nu ar mai fi asa o diferenta majora intre 4S si 4.

  7. @Cosmin, nici acum nu au toate soft-urile de navigatie voci in romana…si nici unul nu are tts in romana…..deci de la asta pana la a recunoaste limba romana….cred ca mai simplu e sa renuntam la limba romana si sa trecem toata tara pe engleza 😀

  8. Zaone, te admir pt ceea ce faci cu idevice dar accepta si anumite critici…cum te critica cineva cum ii stergi ceea ce posteaza…e urat ce faci…ma rog, e site-ul tau, aplicatia ta si faci ce vrei

  9. @ U.nnamed sunt absoult de aceeasi parere cu ce ai spus in primul post… am zis de cand a aparut Siri ca este absolut inutil pana nu apare o versiune care sa inteleaga Limba ROMANA … in momentul de fata este atat de limitat si inutil incat nu ma vad folosind`ul la ceva prea curand, oricat comenteaza lumea si se entuziasmeaza dupa 3-4 zile ti se ia (mai ales cand vezi ca nu intelege anumite cuvinte oricum ai incerca sa pronunti).