Lumea \”magica\” din spatele studioului unde este conceput design-ul iDevice-urilor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_qEduiVbW1c[/youtube]

  Jony Ive este geniul din spatele design-ului produselor Apple, el este omul multumita caruia dispozitivele companiei din Cupertino arata atat de bine si el este omul caruia trebuie sa ii multumim pentru ca tinem in mana un iPhone atat de bine realizat. Jony Ive are un studio de design in cadrul Apple, studio care este pozitionat la parterul cladirii in care se afla sediul companiei insa totul este pazit ca si cum acolo s-ar ascunde cele mai de pret secrete ale Apple. Geamurile incaperii sunt acoperite cu folie neagra, accesul este restrictionat pentru aproape toata lumea, chiar si unii membri ai conducerii companiei avand nevoie de permisiunea lui Ive pentru a intra.

The design studio where Jony Ive reigns, on the ground floor of Two Infinite Loop on the Apple campus, is shielded by tinted windows and a heavy clad, locked door. Just inside is a glass-booth reception desk where two assistants guard access. Even the high-level Apple employees are not allowed in without special permission. 

  Steve Jobs l-a plasat pe Jony Ive intr-o pozitie autonoma fata de ceilalti vicepresedinti, acesta fiind unul dintre oamenii care raspunde doar in fata CEO-ului si a numanui altcuiva. Acest tratament preferential l-a ajutat pe Ive sa faca unele dintre cele mai “frumoase” produse de pe piata si totul i se datoreaza lui Steve Jobs care era mai mereu prezent in studioul de design. Jobs venea si supraveghea munca pe care Ive si inginerii sai o faceau, Jobs testa produsele si se gandea cum le va integra in strategia pe termen lung a companiei sale.

“This great room is one place in the company where you can look around and see everything we have in the works. When Steve comes in, we will sit at one of these tables. If we’re working a new iPhone, for example, he might grab a stool and start playing with different models and feeling them in his hands, remarking on which ones he likes the best. Looking at the models on these tables, he can see the future for the next three years. 

  Mai multe despre filosofia lui Ive si tot ce se intampla in studioul sau gasiti aici impreuna cu cateva extrase din biografia lui Steve Jobs.