Problemele software si lipsa compatibilitatii 4G sunt de vina pentru vanzarile slabe ale iPhone 4S in Coreea de Sud

    Desi iPhone 4S se vinde foarte bine in majoritatea tarilor in care este disponibil, dispozitivul are foarte multe probleme si totate din cauza iOS 5-ului pe care Apple nu l-a testat corespunzator pentru a elimina toate problemele. Desigur ca omul de rand nu face diferenta intre problema software si problema a telefonului asa ca toata lumea spune ca iPhone 4S are probleme iar in Coreea de Sud utilizatorii incep sa regrete achizitionarea dispozitibului. Se pare ca operatorii de telefonie mobila au reusit sa vanda mai putin de 150.000 de terminale iPhone 4S de la lansarea din 4 noiembrie si pana acum, desi initial inregistrasera aproape 300.000 de pre-comenzi.

The iPhone frenzy in Korea may be fading as consumers reject Apple’s iPhone 4S for hardware-related problems and opting for handsets that support Long Term Evolution (LTE). SK Telecom and KT, the local authorized sellers of the Apple phones have received order cancellations and actual sales of the Apple devices remain low, according to officials familiar with the matter. SK Telecom and KT have reportedly reached 300,000 in combined sales of the new Apple handset after pre-orders opened weeks ago with unexpectedly high traffic temporarily causing the companies’ websites to crash at one point.

That’s not true. The actual sales were below 150,000. As people made pre-orders with both SK Telecom and KT, as well as a certain local carrier’s policy to allow one customer to order a maximum three of the iPhone 4S, the numbers were out of control,’’ said one SK official requesting anonymity.

    Consumatorii amana deocamdata sa achizitioneze un iPhone 4S din cauza problemelor cu bateria, cu semnalul GSM, cu Wi-Fi-ul, toate probleme software care din pacate nu au fost inca rezolvate de catre Apple. Pe langa problemele software exista si un alt impediment, lipsa compatibilitatii cu retele 4G LTE, standard care in Coreea de Sud incepe sa atraga foarte multi utilizatori. Practic in tara natala a celor de la Samsung consumatorii nu mai sunt chiar atat de interesati de iPhone 4S si pe de o parte este normal avand in vedere ca Samsung are o oferta foarte bogata acolo, are terminale cu ecrane indeajuns de mari pentru orice ochi iar 4S-ul are aparent doar probleme.

    Daca Apple va reusi sa rezolve in timp util problemele cu iOS 5 atunci multi utilizatori vor fi mai fericiti si vanzarile vor merge pe acelasi trend ascendent. Daca acest lucru nu se va intampla atunci probabil lucrurile nu vor mai fi chiar atat de grozave pentru Apple.