iOS 5 si situatia solutiilor de unlock

Ieri a fost o zi interesanta in care am aflat ca solutia de untethered jailbreak pe care o asteptam de mai bine de o luna si jumatate este deocamdata departe de a fi gata pentru o lansare publica dar am aflat totodata ca Dev Team ar fi gasit un exploit care ar putea fi transformat intr-o solutie de unlock numai pentru iPhone 4S. Da, in imaginea de mai sus avem o dovada nu prea convingatoare a faptului ca MuscleNerd ar fi reusit sa gaseasca un exploit care ar putea duce la dezvoltarea unei solutii de unlock dedicata exclusiv terminalului iPhone 4S insa nu si terminalului iPhone 4 sau a 3GS-ului.

iPhone 4S, iPhone 4 si iPhone 3GS au chip-uri baseband diferite deci pentru fiecare model trebuie gasit cate un exploit diferit in baseband iar acest lucru este extrem de greu de facut. Apple a reusit sa fragmenteze solutia de unlock aducand-o in situatia in care Dev Team trebuie sa isi tripleze eforturile pentru a produce o metoda de a decoda toate modelele de iPhone vandute acum si se pare ca ei se concentreaza pe cel mai important, iPhone 4S. Daca aceasta solutie de unlock va ajunge sau nu in mainile utilizatorilor in urmatoarele zile/saptamani/luni doar Dev Team stie insa cert este ca in momentul de fata nu exista vreo solutie de decodare pentru iPhone 4S.

Pentru iPhone 3GS/4 poate fi utilizat ultrasn0w pentru a decoda baseband-urile 05.13.x/06.15.00(iPhone 3G/3GS) sau mai mici dar si 01.59.x(iPhone 4). Pentru iPhone 4 mai exista o metoda de decodare folosind cartele Gevey 3G insa in cazul lor baseband-ul 04.10.01 este cel mai mare care poate fi decodat. Pe iOS 5 puteti decoda iPhone 3GS/4 cu ultrasn0w sau Gevey insa NUMAI daca faceti update folosind un custom ipsw si pastrati baseband-ul decodabil intact. Tutoriale care va invata sa faceti un custom ipsw gasiti aici.

In concluzie, Dev Team arunca promisiuni, este foarte departe de a oferi ceva viabil si terminalele factory unlocked sunt cea mai buna solutie pentru a scapa de problema decodarii.

UPDATE: ultrasn0w nu este compatibil cu iOS 5.0.1 deci nu incercati sa instalati aceasta versiune a iOS pentru ca nu veti putea face decodare.

22 COMENTARII

  1. Scuze de off,dar za1 nu stii pana cand dureaza reducerea la zagg…vreau sa-mi cumpar un skin sportleather baseball(66% reducere) dar e out of stock :((…si nu stiu daca sa comand altul sau sa mai astept…tnx

  2. Jailbreak pentru iPhone 4S este de mult, s-a demonstrat asta. Problema este ca ei nu il lanseaza pana nu apare 5.0.2 sau poate 5.1. Daca il scot acum Apple baga 5.0.2 peste 2 zile si ai aruncat la gunoi un exploit pentru untethered jailbreak.

  3. Pai si ce ne doare? cine vrea jailbreak nu face upgrade si ramane la 5.0 ca sa se poata folosi de exploit-uri.
    Indiferent daca scot sau nu 5.1 jailbreak-ul (daca va fi) va functiona mai mult ca sigur pe 5.0.

  4. A si scuze zaone, stiu ca nu e topicul potrivit dar ca sa nu mai sap după dinozauri, in opinia ta va mai apărea vreodată o soluție de downgrade pentru 06.15.00, sau mai stiu eu ce workaround ca sa pot folosi gps pe batranul 3g ?

  5. Un jailbreak untethered lansat la versinea 5.0 ar fi aruncat pe geam,datorita versiunii 5.0 care dupa mine este execrabila(eu facând downgrade la 4.3.3 din aceasta cauza).Mai bine la un 5.1 stabil:fara dropcall,semnal,baterie,etc.

  6. zaone, are o colega un iphone 4 adus din america , nu are jailbreak facut, nu stiu versiunea de soft dar merge fara gevey,e neverlock,nu? ca vrea sa-l vanda si sa stiu sa-l iau la 1050 ron:))?

  7. Eu am 4s cu 5.0, nu am facut update la 5.01 pentru ca am auzit zvonuri ca nu s-ar mai putea face trecerea la 5.0 in cazul unui jailbreak. Vreau sa zic ca nu am experimentat nici o problema cu dropcall, nu am avut probleme cu semnal, bateria tine cam putin dar te asiguri ca ai mijloace de incarcat oriunde… am un terminal factory unlocked si il folosesc cu vodafone.
    Raman deocamdata la 5.0 pana se va auzi ceva concret. Mersi de reply, Alex.

  8. Zaone, eu am facut update la 5.0 la un iPhone 4 , si aqm am baseband 04.11.08, doar ca inainte sa fac update am salvat SHSH-ul din 4.3.5, din cultura ta personala , crezi k mai am vre-o sansa sa fac downgrade de baseband la 4.10.01 ?? Daca da , cum , k incerc de 1 luna jumatate 😐 , pls help me!!!

  9. ia-l la 1050RON e forta… eu tocmai ce mi-am platit neverlock-ul cca 240 RON pe langa 1400 RON valoarea telefonului…si astept sa se activeze… culmea am stat o saptamana si jumatate fara agenda.. fara nimik cand puteam sa fac asta de atunci… acum mai am de asteptat doar untethered pt 5.0.1 si asta e :P…till unthetered wi du za best with free apps 😛

  10. 4.3.3 e sfant, bine ca am apucat sa fac downgrade. Nu probleme de soft,untethered jailbreak. Pt ce 5.0,pt iCloud nefolositor sau Find my iPhone?

  11. Dar ultrasn0w care sa suporte 5.0.1 pt 3gs mai apare? Era vorba ca apare dupa vacanta de Thanksgiving ceea ce ar insemna… zilele astea? 😀

  12. salut am si eu un iphone 4 codat pe Sfr France foloseam gevey i’am dat upgrade la 5.0.1 si s.a blocat as vrea sa il fac neverloked are cineva vreo idee unde gasesc si eu mai ieftin ???