Video: Samsung Romania si Cosmote promoveaza iPhone drept Samsung Galaxy S II intr-un spot publicitar!

 Cand Samsung Romania nu stie cum arata un Samsung Galaxy S II eu nu stiu ce sa mai spun. Presupun ca agentia care se ocupa de promovarea lor e de vina, oricum e ABSOLUT RUSINOS ca nimeni de la Cosmote/Samsung/Agentia de PR nu si-a dat seama ca promoveaza un iPhone drept un Samsung Galaxy S II. Cu asta cred ca am spus tot despre companii, creativitatea lor si nerusinarea cu care savarsesc un furt intelectual. Apple ar trebui sa isi extinda procesele si la acest gen de promovare. Daca nici aia care vand dispozitivele nu stiu cum sa le deosebeasca atunci cine mai stie?

   Mai jos aveti si spotul publicitar rulat acum la TV. Poate se trezeste cineva de la Samsung Romania si explica “greseala” desi nu ma astept la prea multe din partea lor.

UPDATE: Cei de la Cosmote au spus ca vor verifica spotul publicitar. Sper sa rezolve problema pentru ca nu e prea corect modul in care se promoveaza produsul celor de la Samsung.

UPDATE 2: Cei de la Cosmot au rezolvat problema in timp record. Sunt bucuros sa vad ca au avut bunavointa de a modifica acel clip, felicitari lor pentru asta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d–zQuo-ZEc[/youtube]

Thanks to florin.

86 COMENTARII

  1. Penibil. Intradevar Samsung nu stie cum sa isi promoveze dispozitivele dar asta nu ar trebui sa fie un inconvenient atata timp cat ei fac dispozitive bune de care lumea este multumita. BTW, fanii Apple ar trebui sa se bucure ca le sunt promovate dispozitivele (desi, oricum, cel din imagine nu are decat interfata iOS).

  2. Mda..am vazut si eu spotul pe tv…ce sa zic..se vede clar ca poza este modificata!!! Ala este un wall de iphone intr-o carcasa de plastic, deci este cu intentie!!
    De sarbatori sunt disperati toti sa atraga privirille asupra lor

  3. Oare ma intreb cat mai e pana cand or sa puna la abonamente Iphone 4S, si cand te duci sa-l cumperi sa iti dea SGS2 sau cum se zice plasticu de la chinezi :))

  4. Le-am dat si eu un mesaj pe Twitter. Nu cred ca vor raspunde absolut deloc si reclama va rula in continuare pentru ca e platita. Asta e Romania, sper sa vada cineva de la Apple macar.

  5. Pe bune acum. De ce dreak ai tendinta sa exagerezi? Ce vina are Samsung in toata povestea asta? E spotul Cosmote. Si eu, sincer nu cred ca e intentionat. Cine stie ce prost s-a jucat. Eu am vazut reclama de cateva ori inainte si nu mi-a sarit in ochi.

  6. Dc ala arata a iphone inseamna ca nu mai vad eu bine,hai sa fim seriosi nu seamana deloc,doar ca are un buton in mijloc nu inseamna asta,majoritatea tel au acum asa,plus ca e si patratos,un articol de kkt

  7. De fapt e facut de agentia lor de pr/promovare/creativitate probabil. Anyway, el a fost aprobat de cei de la Samsung si Cosmote 😉 Atat timp cat a trecut pe la ei si au zis ca e ok, e aceeasi rusine. Nu le mai spalati mainile ca nu e nimic de spalat. Pentru chestii de genul asta se dau companiile in judecata si se cer sume enorme.

  8. noroc ca maine este sambata … ca iara va certati toata noaptea
    @chucky and @daddy -10000 … dovediti ca smartphon-urile sunt mai inteligente decat unii utilizatori

  9. Cand sgs2 va avea icoanele alea atunci o sa dau de pomană 4s-ul meu… voi unde vă uitati de nu vedeti diferenta??? doar la carcasă ???

  10. Pure logic. Tu ca si companie cand pui o reclama nu o verifici intai? Just asking. Sa nu-mi spui ca nu o faci ca nu te cred sau incep sa cred altceva.
    PS: Imi pare rau de un lucru: situatia in care a ajuns Samsung. Daca ei nu au oameni capabil sa faca spoturi publicitare in care sa isi promoveze propriile produse atunci … Vor sa fie mai buni ca Apple insa dovedesc exact contrariul.

  11. @zaone: reclama si greseala e a celor de la cosmote, nu este reclama la samsung, samsungul este doar un premiu in cadrul promotiei cosmote.
    cei de la samsung romania trebuiau sa se sesizeze si sa ceara retragerea reclamei.

  12. Eu am un HTC evo si am un rom pe el care arată exact ca iPhone-ul. Se numește miui. Poate au băgat rom-ul cu pricina pe tel ăla care e lansat in RO.

  13. Esti chiar simpatic cand spui prostii cu atata convingere. Tu crezi ca Samsung aproba reclamele facute de terti? De fapt lucrurile functioneaza diferit. Samsung isi da acordul ca un tert, in cazul de fata Cosmote, sa-i foloseasca, numele, sigla, sloganul, imagini etc. Probabil se vor sesiza, sau probabil i-ai sesizat tu. Si apropos de Apple, nu crezi ca au cam multe probleme in ultima vreme? Marketingul asta desantat cu supercompania nu prea mai tine. Rahatul meu de 4S se blocheaza non stop, nu aud nimic, apoi comuta pe difuzor si nu ma mai aude prostul de la capatul celalalt. Orange zice ca stie de problema, ca trebuie dus in service, dar mai bine sa stau linistit ca nu au la schimb. E cerere prea mare. Donc?

  14. @Tomino: Da, mi s-a confirmat ca o face. Cand ai cunostinte in vreo companie mare care face lucruri de genul asta sa vii sa imi spui.
    Cred ca in zilele urmatoare va fi corectata reclama.

  15. Scuza-ma dar chiar am facut treaba asta vreo 4 ani cu toti retail-eri mari din Romania. Cu toti. Eu nu vorbesc despre povesti spuse de cunostinte. Nu fi copil.

  16. Nu fi nici tu copil. Niciun producator nu isi lasa imaginea in mana unui operator de telefonie mobila. Daca o face atunci isi merita soarta. Si cu asta am incheiat discutia pe tema asta.

  17. Doar cine nu vrea nu observa ca in imagine e un homescreen al iOS. Are aplicatia App Store jos si va rog sa nu imi spuneti de custom rom-urile pentru Android ca alea nu iti dau posibilitatea de a accesa App Store-ul. Cineva de la Cosmote/Samsung/Agentua de PR a gafat sau poate a fost o gafa in masa. I-am contactat, au spus ca investigheaza problema insa e foarte mare pacat ca se promoveaza produsele in stilul asta. E furt intelectual pana la urma pentru ca folosesc o imagine a unui sistem de operare pentru promovare si fara acordul Apple nu au voie.
    PS: Cei care isi imagineaza ca acest clip a ajuns la TV, pentru ca se difuzeaza la televiziune, fara ca Samsung si Cosmote sa-si dea acordul ar trebui sa se gandeasca de doua ori. Pe langa faptul ca mi s-a confirmat ca in asemenea cazuri este nevoie si de acordul producatoruli, ganditi-va logic, ce companie isi lasa imaginea la voia sortii si publica pe posturile nationale de televiziune orice gen de clipuri video?

  18. Daca vreti sa vizitati Seoul-ul atentie la poze !! Sa nu fie poze cu Manhattan sau cu turnul Eiffel , ca nu e bine 🙂

    In Coreea de sud nu e pizza mancarea nationala , atentie iar la poze , iar gondolele circula RAR prin Seoul !!!!

    Cadillac Eldorado ??? Era in Arizona facuta poza , nu in Coreea !! :))

    Toreadori in Coreea ??? :)) Fabrica de Bere Guinness ???? Atentie la pozele agentiilor de turism 🙂

    Mai bine nu vizitati Coreea , E publicitate mincinoasa .

    Apropo : legea europeana pedepseste aspru publicitatea mincinoasa !!!

  19. @Gabi,nu am jignit pe nimeni.pur si simplu exista oameni care nu recunosc adevarul nici daca il au in fata.Am facut aluzie la ce zicea @Chucky . Oricum in ziua de azi toata lumea copiaza de la apple(toate cu “i” in fatza,reclame facute cu interfata ios,etc…Pt ca se “vinde” bine).Poate exista lume care nu stie cum arata un gs2,iar dupa incidentul asta o sa afle:)),deci tot “sumsung” castiga.Pt ca a trezit in lume curiozitatea:)

  20. Poate cei de la Cosmote au reusit sa puna IOS pe Galaxy S2.
    Nu prea conteaza cine a gafat, oricum la Samsung se mai intampla ( remember faza cu magazinul lor cu icoane cu Appstore si Safari), toata faza e de ras nu motiv de cearta.

  21. La nivelul asta? La cati bani se platesc pe reclamele astea? Sa ma plateasca si pe mine cu cateva zeci de mii de euro sa le fac reclamele si cand fac o gafa de genul asta le spun: sorry. Sa vedem daca imi spun: nu-i nimic, a gresi e omeneste. Ei sunt varful, ei nu ar trebui sa greseasca, ei ar trebui sa ne arate noua cum se fac lucrurile bune, aproape perfecte.

  22. @Iasmina: Cum sa fie frate greșeală? Iau laylout-ul de pe o poza cu iPhone si îl pun pe alt tel in Photoshop. Asta e greșeală? Fail

  23. NU E VORBA NUMAI DE MENIU, VOI NU VEDETI BUTONUL HOME? ORICUM NU SE ACCEPTA ASA CEVA. “A GRESI E OMENESTE”, SA FIM SERIOSI, ESTE O GRESEALA PENIBILA,DACA E…

  24. Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea – atât de mult s-a străduit Samsung să copieze iPhone, încât nici ei nu mai știu care este propria copie și care este originalul! 😀

  25. Am primit un pliant in poșta .

    Cica : Viziteaza Seoulul in decembrie si participa la slujba de Craciun din piata San Pietro . Cârnati si vin fiert langa podul cu lanturi de pe Dunare . Viziteaza Coreea , tara piramidelor !

  26. Nu inteleg de ce va agitati, au rezolvat problema . Si da, a gresi e omeneste si se intampla chiar si la casele mai mari si nu e sfarsitul lumii, deci chiar nu vad care e tragedia. Zau asa, chiar nu aveti altceva de facut?! Get a life!:-j

  27. Iasmina, cu părere de rău trebuie să iți zic…. mergi repede pe butonul ”x” din dreapta sus, apasă-l, golește repede recentele, cash-ul și cookie-urile și încearcă să stai departe de blogul acesta, îți face rău !
    Imaginează-ți cum ar fi ca tu să fi topul fotomodelelor și competitoarelor tale (care ar fi mai urâte) să li se facă reclamă cu o fotografie peste care s-a lipit în Photoshop fața ta ? Te-ai simții bine ?

    Și mai bine, imaginează-ți că această ”greșeală” s-ar fi întâmplat la un operator din Beijing și că 15 milioane de chinezi și-ar fi cumpărat sgs2 și nu iPhone pentru că tot arată la fel.. cam cum crezi că ar fi resimțit Apple treaba asta ?
    Astea nu sunt greșeli admisibile la acest nivel… astea sunt incompetențe. Un fapt adevărat ar putea fi că băieții au reușit mai mult cu această reclamă decât dacă ar fi fost corectă :D.. ar fi băgat-o prea puțini în seamă. Dar așa reclama va ajunge departe 😀
    Iasmina…. sync to life…

  28. La nivelul asta nu se fac greseli,greseala e intentionat k sa izbugneasca controverse si sa aiba publicitate Samsung galaxy S2

  29. @alessu nu am spus ca tin partea cuiva..am spus doar ca nu e o tragedie. Si daca stam sa ne gandim e vina cosmote-ului. Nu tin partea nimanui dar nu e sfarsitul lumii. Foarte rau ca au facut aceasta greseala sau ce o fi ea dar cum spui tu, reclama a ajuns mai departe. Datorita cui? Datorita celor care zarva in jurul ei. Si sunt pe acest blog deoarece imi face placere

  30. @KFF Termina cu Seoul,nu are nici o treaba cu Samsung.
    Acum faci exact ca italienii care zic de noi ca toti suntem prosti.
    Asa ca stfu pt ca desi in partea de est a Asiei exista 2-3 firme copy paste,asta nu inseamna ca trebuie sa-ti bati joc.

  31. Nu imi bat joc de vikingii de la Clonung care au un departament de PR profesionist ca si depoartamentul de PR al uzinelor de sardine din Coreea de Nord .

    Doar ca e bine de stiut ca in Coreea nu curge Rihn-ul si Alpii nu sunt la granita cu Coreea de Nord . Si e bine de stiut ca desi ati fi tentati sa credeti , dar nu , nu este adevarat ca , corencele se imbraca in burka si nici nu isi acopera fata 🙂

  32. Eu zic sa nu va mai agitati degeaba.

    1. Filmuletul este un fake, vedeti mai bine nuantele de negru ale telefonului din ultimele secunde
    2. Atata timp cat nu exista un filmulet cu reclama inregistrata ruland pe un televizor … pana atunci are valoare zero

    La un asemenea nivel … Samsung/Cosmote … agentiile nu fac greseli, cineva a prelucrat reclama si voi va pierdeti timpul despicand firul in patru …. 🙂

  33. @marius: Corect, cei de la Cosmote au pus un fake pe pagina de pe facebook doar ca sa ne induca pe noi in eroare. Cei care au vazut-o la televizor se uitau de fapt pe pereti, de aia a fost schimbata reclama. Bine ai venit in Romania. Next?