Samsung pregateste 200 de milioane de dolari pentru bataliile legale cu Apple

   In ultimele saptamani compania Samsung a reusit sa obtina cateva victorii impotriva companiei Apple si asta pare sa ii fi determinat pe cei din conducerea companiei sa pregateasca un fond special pentru procesele impotriva companiei americane. Practic acum cei de la Samsung incep sa arate cat de seriosi sunt in a isi proteja produsele in instantele din intreaga lume si vorbim despre o suma colosala dedicata doar avocatilor care le vor sustine cauzele in instantele de pe glob. Apple a pierdut recent in fata celor de la Samsung cand o cerere de interzicere a vanzarii seriei Galaxy in SUA a fost respinsa de un judecator american insa infrangerea vine dupa o alta in Australia unde s-a decis ca interdictia de vanzare a Galaxy Tab 10.1 trebuie suspendata.

Now, the two companies have filed at least 30 lawsuits in nine different countries. Samsung has been spending hugely for the battle because the outcome is viewed as its “destiny” to become a truly global leader in the electronics industry.  Samsung CEO Choi Gee-sung said some $200 million has been set aside through next year to respond to the ongoing legal tussle with its corporate frenemy Apple.

   Privind spre viitor cred ca disputele dintre cele doua companii nu doar ca se vor dovedi a fi extrem de neproductive si vor afecta consumatorii. In goana de a lansa produse noi companiile s-ar putea sa se renunte la anumite functii tocmai din ideea de a nu expune produsul unui posibil proces si aici tot noi avem de pierdut. Desigur ca nici lucruri de genul asta nu ii ajuta pe cei de la Samsung care fie din rea vointe fie in necunostinta de cauza sunt pusi in fata unor situatii care le afecteaza credibilitatea pe piata.