Video: Siria interzice utilizarea terminalelor iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TuTAHr2CHPo[/youtube]

   Autoritatile siriene au luat in cursul zilei de ieri decizia de a interzice utilizarea terminalelor iPhone de catre populatie. Motivul acestei decizii sta in faptul ca terminalele companiei Apple erau utilizate pentru a documenta atrocitatile la care era supus poporul sirian de catre autoritati. Desigur ca iPhone-ul nu este singurul tip de smartphone interzis in Siria si se pare ca toate persoanele care vor fi descoperite utilizand un asemenea dispozitiv ar putea fi tratate ca si spioni si supusi legii locale.

It is enough for any tourist or guest visiting Syria to own an iPhone to be a spy suspect. I  am in solidarity with the Syrian people. I reject the brutality and killing that the Syrian authorities are committing against the unarmed Syrian people. And because silence is participation in this crime, I declare my participation in the Syrian Sit-in on YouTube.

   Pentru a protesta impotriva masurilor luate de guvernul sirian, tatal lui Steve Jobs a facut un clip video in care isi arata sustinerea fata de miscarea populara care a starnit violente in Siria de cateva luni incoace. Se pare ca autoritatile siriene se tem ca imaginile surprinse de activisti cu propriile iPhone-uri sa nu ajunga in atentia presei internationale, lucru care s-a intamplat deja de destule ori. Decizia lor este foarte bizara pentru locuitorii unei tari democratice insa lumea araba traieste dupa alte reguli.