iPad 2 are cel mai rapid browser pentru smartphone-uri si tablete conform Futuremark

   Futuremark este o arhicunoscuta companie dezvoltatoare de software pentru benchmarking si din anul 2009 pana in prezent a avut in derulare un program destinat testarii browserelor pentru PC-uri si terminale mobile. Din datele colectate de catre companie rezulta ca in momentul de fata Chrome-ul este cel mai rapid browser pentru desktop-uri, fiind indeaproape urmat de Opera iar Safari este cel mai lent. Paradoxal este faptul ca in 2009 cand au inceput testele Safari era chiar cel mai rapid insa in momentul de fata se pare ca  fost intrecut de browserele importante.

Futuremark states that since the first version of the Peacekeeper was released in March 2009, the program has tested 3140 different browser versions. While Apple’s Safari browser was the fastest when the benchmark launched, Futuremark says that Safari is now the slowest of the web browsers that are tested on the PC and Mac platform. Google’s Chrome has been the fastest web browser tested on Peacekeeper since May 2009 for the PC and Mac. However, it notes that the Opera web browser has been closing the speed gap.

   In ceea ce priveste terminalele mobile, tableta iPad 2 are cel mai rapid browser si desigur ca vorbim despre versiunea mobila a Safari. Pe locul doi se claseaza tableta Samsung Galaxy Tab 10.1, pe locul 3 Asus W500, pe locul 4 iPhone 4S si pe locul 5 Samsung Galaxy S II. Topul este foarte interesant mai ales ca in testele facute de unii revieweri ni s-a aratat ca Samsung Galaxy S II ar avea un browser mai rapid decat Safari si acum ramane sa alegeti fiecare daca aveti incredere in Futuremark sau in testele vazute pe internet.

In terms of their browser performance, Apple’s iPad 2 is the fastest among tablets and smartphones, according to Peacekeeper. The Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet is second followed by the Acer Iconia W500 in third place, Apple’s iPhone 4S in fourth place and the Samsung Galaxy S2 smartphone in fifth place.

   Cei de la Futuremark au folosit un algoritm special pentru testarea performantelor browserelor, algoritm care se bazaza pe cele mai noi standarde HTML 5. Este interesant ca Safari pentru mobile este cel mai rapid browser si Safari pentru desktop este cel mai slab iar versiunea pentru desktop a Chrome este cea mai rapida in timp ce versiunea pentru mobile nu ar fi la fel de buna.