Windows 10: Vestea Grozava pentru Utilizatorii Google Chrome

Windows 10 are parte de o veste grozava pentru utilizatorii Google Chrome din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii chiar acum despre ceea ce aduce.

Windows 10 ram google chrome

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare la nivel global pentru PC-uri, iar Google Chrome este de departe cel mai folosit sistem de operare pentru navigare pe internet acum. Pentru ca Google Chrome este atat de utilizat in Windows 10, cei de la Google au luat decizia de a imbunatati semnificativ browserul lor, astfel incat el sa consume mai putina memorie RAM cand este folosit de catre utilizatori, o schimbare extrem de importanta, in final.

Windows 10 are sute de milioane de utilizatori care incepand cu versiunea 89 a Google Chrome se pot bucura de mai multa memorie RAM disponibila pentru navigare pe internet in fiecare zi. Conform celor de la Google, Chrome urmeaza sa consume cu pana la 22% mai putina memorie RAM cand este folosit in Windows 10 pentru navigare pe internet, ceea ce reprezinta o reducere semnificativa pentru un asemenea tip de software, deci vestea este grozava pentru utilizatori.

Windows 10: Vestea Grozava pentru Utilizatorii Google Chrome

Windows 10 are folosite API-urile sale de catre Google Chrome pentru a administra mult mai bine memorie RAM, inclusiv in ceea ce priveste tab-urile care sunt lasate deschise in fundal. In aceasta idee, Google Chrome poate recupera pana la 100 MB de memorie RAM per tab daca acesta e inchis in fundal, iar asa in Windows 10 va fi disponibila o cantitate mai mare de memorie care poate fi folosita de catre utilizatori si pentru alte programe din calculatoarele lor.

Windows 10 nu beneficiaza de imbunatatiri in ceea ce priveste consumul de energie pe care il genereaza Google Chrome cand este folosit pe laptop-uri, iar aici e o problema mai mare pentru cei care-l utilizeaza. Situatia este una foarte serioasa pentru ca vorbim desore o problema destul de mare pe laptop-uri, acolo unde bateria conteaza foarte mult, insa se pare ca deocamdata Google Chrome nu aduce vreo imbunatatire atat de mare in cadrul Windows 10 inca.

Windows 10 are folosite multe dintre API-urile sale pentru ca Google Chrome sa poata functiona mult mai bune, asa ca ramane sa vedem daca schimbarile vor fi in final atat de bune precum promite Google.