Google Anunta o Actualizare cu Schimbari URIASE pentru Google Chrome in Toata Lumea

Google anunta o serie de schimbari foarte importante pentru Google Chrome in intreaga lume, iata despre ce modificari trebuie sa stie toti oamenii.

Google Schimbari URIASE Google Chrome Toata Lumea

Google a făcut un pas semnificativ în direcția protecției online, introducând o nouă funcționalitate în browserul său Google Chrome, care promite să ofere utilizatorilor o navigare mai sigură și mai privată. Navigarea Sigură, o caracteristică bine-cunoscută pentru cei care folosesc Google Chrome, a fost îmbunătățită acum cu verificări în timp real, un avantaj major în lupta împotriva site-urilor web periculoase și a tentativelor de phishing.

Google, până în prezent, spune ca Navigarea Sigură în Google Chrome a protejat utilizatorii prin adăugarea automată a adrese URL suspecte la o listă pe care compania o menține stocată local pe dispozitivul utilizatorului. Această metodă avea însă limitarea că Google actualiza baza de date locală la intervale de timp între 30 și 60 de minute, permițând astfel site-urilor periculoase, care apar și dispar într-un timp scurt, să evite detectarea.

Google, pentru a aborda această problemă, a introdus un mod de protecție îmbunătățit în Navigarea Sigură, care utilizează baza de date a serverului Google Chrome pentru a identifica și blocarea site-urilor nesigure în timp real. Cu toate acestea, pentru a beneficia de protecție maximă, utilizatorii sunt încurajați să permită Google să colecteze mai multe date legate de securitate, ceea ce implică un act voluntar de înscriere.

Google Anunta Schimbari URIASE pentru Google Chrome in Toata Lumea

Google spune ca inovația vine cu o promisiune de confidențialitate sporită, deoarece compania a dezvoltat un API care previne compania de a vedea adresele URL ale site-urilor vizitate. În schimb, adresele URL sunt verificate în timp real, iar o versiune criptată este trimisă către un server de confidențialitate operat de Fastly, care îndepărtează orice identificatori potențiali ai utilizatorilor, inclusiv adresele IP, fără a putea decripta adresa URL.

După acest proces, informațiile criptate sunt trimise la baza de date a Navigării Sigure din Google Chrome prin o conexiune TLS sigură, combinând solicitarea cu cele ale altor utilizatori. Acest mecanism permite Google să detecteze și să blocheze site-urile periculoase, fără a compromite confidențialitatea utilizatorilor, garantând că nicio parte nu va putea vedea adresa IP a utilizatorului sau adresele URL în forma lor completă.

Google estimează că noua metodă va îmbunătăți capacitatea Google Chrome de a bloca tentativile de phishing cu până la 25%. Deși atât modurile Standard, cât și cel Îmbunătățit oferă acum verificări în timp real, Google subliniază că modul Îmbunătățit continuă să ofere o protecție superioară datorită unor funcții suplimentare precum utilizarea inteligenței artificiale pentru blocarea atacurilor, scanări profunde de fișiere și protecție împotriva extensiilor Chrome periculoase.

Google a lansat actualizarea pentru modul Standard este disponibilă pe Chrome pentru desktop și iOS, urmând ca lansarea pentru Android să aibă loc în cursul acestei luni. Această evoluție subliniază angajamentul Google de a oferi o experiență de navigare sigură și privată, consolidând în același timp poziția Chrome ca lider pe piața browserelor web.