Siri, tentativele esuate de a il aduce pe vechile iDevice-uri si riscul instalarii

Siri icon

    Desi multa lume critica implementarea sistemului Siri in iOS si considera ca asistentul celor de la Apple este extrem de inutil, la fel de multa lume este foarte interesata sa il instaleze pe vechile iDevice-uri. Pana acum ni s-a demonstrat ca Siri poate rula pe vechile iDevice-uri insa marea problema a stat in faptul ca utilizatorii de rand nu puteau reproduce aceasta functionalitate pe propriile terminale, asta pana cand hackerii si-au “luat inima in dinti” si au inceput sa lanseze tweak-uri care incalca drepturile de autor ale Apple.

   In Cydia au fost lansate cateva tweak-uri care aduceau un Siri aproape functional pentru iDevice-uri si cel mai recent dintre ele se numeste H1Siri. Acest tweak permite posesorilor de iPhone 4 si iPod Touch 4G sa instaleze Siri pe propriile terminale insa prin instalarea tweak-ului se blocheaza posibilitatea de a folosi functia de inregistrare a clipurilor video. Mai mult decat atat, prin instalarea H1Siri va veti conecta terminalul la serverul hackerilor care au dezvoltat tweak-ul si la fiecare interogare facuta prin Siri le veti trimite informatii despre: agenda de contacte, Calendar, bookmark-uri, Reminders, locatii si email-uri.

   Din pacate acum nu exista o metoda 100% buna si functionala de a instala Siri pe vechile iDevice-uri fara riscuri. S-a spus in repetate randuri ca acest lucru nu se va intampla pana cand iPhone 4S va fi jailbroken si deocamdata afirmatia este adevarata. Orice tweak-uri care promit sa instaleze Siri v-ar putea lasa fara aplicatia Settings, fara posibilitatea de a inregistra video, fara posibilitatea de a folosi iOS-ul si mai rau ar putea trimite informatii confidentiale catre serverele hackerilor.

   Va recomand sa va feriti, cel putin deocamdata, de orice tweak-uri care promit sa instaleze Siri.