Apple angajeaza ingineri pentru perfectionarea sistemului de recunoastere a comenzilor vocale din Siri

   Siri, asistentul personal din iPhone 4S, este in momentul de fata disponibil in versiune beta pentru utilizatori si v-am explicat aici de ce. Deocamdata doar cateva limbi sunt oficial suportate de catre Siri insa compania Apple intentioneaza sa extinda compatibilitatea si cu alte dialecte de pe glob. In ideea de a grabi acest proces, Apple cauta sa angajeze ingineri care se vor ocupa exclusiv cu implementarea suportului pentru cateva limbi noi in Siri si desigur ca nu vorbim despre limba romana ci altele mult mai utilizate.

We are looking for an engineer to join the team that implements the UI for Siri. You will primarily be responsible for implementing the conversation view and its many different actions. This includes defining a system that enables a dialog to appear intuitive, a task that involves many subtle UI behaviors in a dynamic, complex system. You will have several clients of your code, so the ability to formulate and support a clear API is needed.

   Pe site-ul sau Apple promite ca anul viitor va extinde compatibilitatea asistentului Siri si pentru alte limbi de pe glob insa pana atunci compania angajeaza mai multi oameni care sa preia volumul de munca din spatele acestui obiectiv. Nu stiu cand va fi Siri compatibil cu limba romana insa sper ca poate pe la sfarsitul anului viitor sa il putem intreba pe Siri cum e vremea la Bucuresti si el sa dea un raspuns in Romana. Pana una alta puteti discuta cu Siri in engleza, franceza sau germana.

10 COMENTARII

  1. Păcat, pe enleză nu înțelege neam ”play Ștefan Hrușcă” 😀
    M-am chinuit ieri 5 minute și n-a vrut… pune mereu Stephan .. mama ei de treaba..
    Să nu mai zic la Tudor Gheorghe… ”two door George” mai fă play dacă poți… aștept romana mai mult pentru asta, cu restul ma descurc perfect si in engleză 😀

  2. Cred ca o sa editez id3 tag-urile si o sa pun Stephan H și two door George 😀
    Mai rau e daca vreau o anume piesă… de exemplu ”la săvârșitul lumii” atunci chiar e beleaua cat casa 😀
    gasesc eu rezolvare si pentru asta… ceva de genul : play the big blue ball concept beta version 1.0.0 world making..

  3. Voiam sa zic ca o sa editez id3tag-urile si o sa schimb numele in Stephan H și two door George 😀
    Poate așa nu mai apar probleme..
    Mai dureros este dacă vrei să ceri o anume piesă.. cum ar fi ”la săvârșitul lumii” atunci chiar că ai o problemă.
    Gasesc eu rezolvare si pentru asta ceva de genul : play the big blue ball beta version 1.0.0 at the world`s making 😀

  4. Zaone, macar sa poata face o chestie f “complicata” si anume sa ii comanzi sa deschida safari si sa si fie capabil de asta (pentru cei care inca n-au incercat, va spun eu, nu este capabil). Ce mi se pare mie bizar e ca nici macar o singura persoana n-a sesizat principala problema a lui Siri (programul este, indiscutabil, perfectibil si va fi ceva f interesant in viitor) si anume ca trebuie sa tii apasat 1-2 secunde pe home button pentru a initia aplicatia, in loc sa mearga doar la comanda vocala, indiferent ca ai sau nu castile conectate la telefon: “siri, fa aia, drege aia…etc”. Comanda vocala “SIRI…etc”(fara apasarea home button) trebuie sa fie disponibila inca de la initierea aplicatiei, imi pare o chestie de baza, nu inteleg cum de nu au gandit asa utilizarea programului.

  5. Vrei autonomie pentru baterie sau vrei sa mearga sistemul ala incontinuu? Ambele nu le poti avea si toate smartphone-urile au sistemele implementate asa afaik.

  6. Hehe, n-ai inteles.. vreau autonomie, fireste, fara initierea programului (adica sa nu mearga continuu..crede-ma se poate)…iti repet ca sa intelegi..INITIEREA programului sa poata fi facuta la comanda vocala”SIRI”

  7. De cate ori ai spus cuvantul Siri pana sa fie nebunia cu iphone 4s?!
    Eu cred ca de f putine ori sau deloc…
    Sa zicem ca ar putea fi setat sa raspunda la comanda vocala sau la apasarea butonului home. Sa fie in setarile iphone-ului ceva de genul “on/off comanda vocala automata” ADICA SA PUTEM NOI DECIDE (in fond, s-ar putea sa ai dreptate si sa rostesti siri din greseala sau sa faca el asocierea…nu contest ce zici tu. Sunt convins ca esti de acord cu mine, de data asta). Gandeste-te, asta e viitorul, cu comanda vocala automata, nu prin apasarea timp de doua secunde a unui buton.

  8. ion100 siri porneste si asa fara apasarea unui buton doar ridici iphonul la nivelul de conversatie adica la ureche si siri porneste