Eric Schmidt recunoaste Carrier IQ precum un keylogger in Android

   Carrier IQ este firma care a ajutat la instalarea in iDevice-uri, terminale Android, terminale Nokia sau Blackberry a unui software care permitea producatorilor si operatorilor de telefonie mobila sa monitorizeze activitatea utilizatorilor pe propriile dispozitive. Pe Android exista cea mai mare problema deoarece Carrier IQ functioneaza ca un keylogger si monitorizeaza fiecare litera tastata de catre utilizatori. Desi unii nu au vrut sa recunoasca acest lucru, Eric Schmidt, presedintele consiliului de administratie al Google, a recunoscut ca software-ul Carrier IQ este un “program inacceptabil”.

But he made it clear that Google does not approve of Carrier IQ’s methods. Its software is pre-installed and collects data in the background to report back to operators. Users are unable to disable it without completely wiping their smartphone. “We certainly don’t work with them,” said Mr Schmidt, describing the software as a “keylogger”. “And we certainly don’t support it,” he told an audience of journalists, government officials and democracy activists.

  Desi Eric Schmidt recunoaste faptul ca acest Carrier IQ nu este benefic pentru utilizatori, el sustine ca Google nu a avut vreun amestec in implementarea sa in terminale mobile. Mai mult decat atat, Eric Schmidt sustine ca acest software a reusit sa fie implementat in Android OS deoarece vorbim despre o platforma deschisa si compania Google nu ar fi avut cum sa opreasca acest lucru. Din fericire toti producatorii vor scoate acest software din toate terminalele care au iOS si Android OS instalat insa din pacate a fost nevoie ca totul sa devina public inainte ca acest lucru sa se intample.