iTunes Match – un serviciu nu prea profitabil pentru Apple

   Luna trecuta Apple a lansat oficial iTunes Match pentru posesorii de iDevice-uri din SUA insa noul serviciu s-ar putea dovedi a fi nu chiar atat de profitabil pentru compania americana. Conform unui analist american, Apple obtine din iTunes Match venituri care sa acopere costurile mentinerii active a serviciului si nimic mai mult. Apple a platit cateva sute de milioane de dolari pentru a lansa iTunes Match insa in SUA exista doar 135 de milioane de utilizatori de iTunes si dintre aceste doar cateva milioane/zeci de milioane au cumparat un abonament anual de 25$ pentru serviciu.

   Acelasi analist american sustine ca pentru Apple iTunes Match reprezinta doar o metoda de a atrage utilizatori catre platforma iTunes si nimic mai mult pentru ca in esenta compania ofera un serviciu util la un pret foarte bun. Apple planuieste sa extinda serviciul iTunes Match si in Canada apoi in Europa unde Marea Britanie, Franta si Germania vor fi probabil primele tari care vor beneficia de el. Pana atunci doar americanii il pot utiliza si majoritatea celor care o fac s-au aratat multumiti de el.

2 COMENTARII

  1. Nu era nevoie de niciun analist. Orice om peste 10 ani si cu iQ peste 69 poate sa-si dea seama ca iTunes Match este un serviciu excelent (raport calitate-pret) si ca Apple castiga destul de putin spre deloc din el.