Pilotii American Airlines vor folosi tablete iPad in timpul zborurilor

   Acum cateva luni de zile v-am spus ca FAA din SUA a inceput sa efectueze teste din care dorea sa afle daca tabletele iPad pot fi utilizate de catre piloti in timpul zborurilor avioanelor comerciale si iata ca astazi acest lucru a fost aprobat si American Airlines este prima companie aeriana care va folosi iPad 2 in propriile avioane. Pilotii vor inlocui hartile si manualele de zbor cu tabletele celor de la Apple intr-o incercare de a reduce spatiul ocupat  in cabina dar si de a reduce greutatea avionului.

By eliminating bulky flight bags filled with paper, (electronic flight bags) mean less weight for pilots to carry, reducing the possibility of injury on duty,” First Officer Hank Putek, a member of the APA Safety Committee, said in a news release. “In addition, they enable pilots to immediately download updates, rather than waiting for paper versions of required documents to be printed and distributed.

   Compania estimeaza ca prin implementarea acestor tablete fiecare avion va ecoomis carburant in valoare de 1.2 milioane de dolari anual si totul multumita reducerii greutatii avionului. Actiunea celor de la American Airlines este foarte interesanta si cu siguranta va fi preluata de catre alte companii aeriene insa nu va asteptati ca masuri similare sa fie luate si in Europa imediat.