Zvon: Tableta iPad 3 cu ecran de 7.85 inch pregatita pentru lansare in 2012

   Direct din globul de cristal gura informatorilor asiatici ai publicatiei DigiTimes aflam ca Apple ar pregati lansarea unei tablete iPad 3 cu ecran de 7.85″ in anul 2012. Se pare ca pe acest segment al pietei tabletelor ar exista o concurenta acerba si Apple simte nevoia sa lanseze un produs care sa ii asigure suprematia in randul tabletelor cu ecran de 7″. Este adevarat ca tableta Kindle Fire a inregistrat vanzari foarte bune dar nu pentru ca ar fi grozava ci pentru ca este atat de ieftina incat aproape oricine si-o permite. Cei care si-au permis sa o cumpere se plang de problemele ei si din pacate numarul celor care se plang este mare.

Apple is likely to launch a 7.85-inch iPad prior to the fourth quarter of 2012 in addition to a new iPad scheduled to be released at the end of the first quarter, according to sources in the supply chain. However, in order to cope with increasing market competition including the 7-inch Kindle Fire from Amazon and the launch of large-size smartphones from handset vendors, Apple has been persuaded into the development of 7.85-inch iPads, the sources indicated.

   Este 100% adevarat ca Apple a testat tablete de acest gen pentru a vedea cum ar putea introduce unul pe piata, Jonny Ive a recunoscut acest lucru intr-un interviu mai vechi insa lansarea unei asemenea tablete mi se pare a fi departe de indeplinire. Apple s-a ferit intotdeauna de ecranele de 7 inch pentru ca produsele construite in acest fel nu sunt absolut deloc practice. Ecranul de 7 inch la o tableta e ca si ecranul de 5 inch la un smartphone. E prea mic pentru a fi bun unei tablete si e prea mare pentru a fi bun unui smartphone. Eu unul cred ca zvonuri de acest gen sunt complet neadevarate dar nu se stie niciodata ce vor face angajatii Apple acum ca Steve Jobs a disparut dintre noi.