1 milion de euro cheltuiti lunar pe tablete iPad in Romania

5

   Apple vinde oficial  in Romania tableta iPad 2 prin resellerii de produse Apple si prin cateva magazine online iar conform celor de la ZF anul acesta romanii au cheltuit 1 milion de euro pe luna pentru a cumpara tabletele companiei din Cupertino. Informatiile reprezinta estimari ale celor de la Asus Romania care se pare ca le-ar fi obtinut de la partenerii companiei Apple. Ei sustin ca anul acesta in Romania s-ar vinde in jur de 36.000 – 40.000 de tablete din care 40% ar fi produse ale companiei Apple. Mai mult decat atat, anul acesta in Romania s-ar fi vandut tablete iPad in valoare de 11 milioane de euro si aici includem vanzarile facute pe piata “gri”.

Vânzările de tablete pe piaţa locală vor atinge până la finele acestui an un nivel de aproximativ 40.000 de unităţi, din care Apple deţine cu tabletele iPad aproximativ 40 de procente, potrivit estimărilor Asus România, care citează informaţii la nivelul pieţei locale. Estimarea se face în condiţiile în care există şi o piaţă “gri” a tabletelor iPad, acestea fiind atât comercializate în cadrul resellerilor Apple, cât şi de către cei care importă neoficial deviceurile din alte ţări, ceea ce face din această piaţă una greu de estimat.

   Cei de al ASUS au facut niste estimari, ele sunt probabil diferite de realitate mai ales ca iau in calcul “piata gri” deci nu se stie cat ar fi de exacte. Doar Apple stie cate tablete iPad exista oficial in Romania, doar Apple poate furniza informatii in acest sens si cred ca o estimare facuta de o companie rivala a Apple nu au chiar atat de multa credibilitate.

Astfel, pe piaţa locală s-au vândut în acest an aproximativ 16.000 de iPaduri, în valoare de aproape 11 milioane de euro. În total în România sunt aproximativ 36.000-40.000 de iPaduri achiziţionate în ultimii doi ani şi un total de 50.000-60.000 de tablete PC.