Apple achizitioneaza compania israeliana Anobit

   Acum mai bine de o saptamana va spuneam ca Apple ar putea achizitiona compania Anobit, un producator de memorii flash, iar astazi va spun ca achizitia pare sa fi avut loc. Pe contul de pe Twitter al prim-ministrului Israelului a fost publicat un mesaj prin care i se ura “bun venit” companiei Apple in Israel si prin care se anunta o achizitie facuta de companie acolo. Avand in vedere ca se vehicula achizitionarea companiei Anobit, s-a tras imediat concluzia ca despre ea se vorbeste in tweet-ul publicat astazi de biroul prim-ministrului israelian.

Anobit’s MSP™ (Memory Signal Processing) technology is comprised of proprietary signal processing algorithms combined with advanced error correction and innovative flash management schemes, resulting in a dramatic improvement in endurance, performance and system cost. Specifically, MSP™ enables SLC (one bit-per-cell) endurance and performance with MLC (two bits-per-cell) NAND, and MLC endurance and performance with TLC (three bits-per-cell) NAND, resulting in a significant reduction in cost per-bit.

  Conducerea companiei Anobit si-ar fi informat deja angajatii ca Apple ar fi achizitionat compania insa deocamdata din Cupertino nu am aflat nimic. Anobit produce memorii flash mult mai rapide si mai sigure decat cele disponibile acum pe piata iar pentru Apple un asemenea producator ar fi extrem de important. Apple foloseste acest gen de memorii in actualele iDevice-uri si o imbunatatire a tehnologiei ar insemna o crestere a performantelor iDevice-urilor dar si o scadere a costurilor de achizitie a componentelor pentru terminale.

   Chiar daca pentru Apple achizitia ar putea insemna o reducere a unor costuri, nu va asteptati ca acest lucru sa se reflecte in pretul iDevice-urilor. Roadele acestei achizitii le vom vedea probabil abia incepand din 2013 cand primele memorii flash concepute in Israel s-ar putea regasi in iDevice-uri.