O noua metoda de phishing ia in vizor conturile iCloud/MobileMe

   Cat timp vor exista oameni creduli, vor exista persoane care vor incerca sa profite de acasta incredere nejustificata si recent o noua metoda de phishing a aparut pe internet. Aceasta metoda ia in vizor conturile iCloud ale posesorilor de iDevice-uri si este desigur destul de bine pusa la punct. Sistemul functioneaza prin trimiterea unui email utilizatorilor, email care ii anunta ca propriul cont MobileMe a fost infectat cu virusi si trebuie curatat iar pentru ca aceasta dezinfectare sa aiba loc este nevoie ca utilizatorul sa trimita prin email datele de logare la iCloud/MobileMe.

Dear MobileMe Subscriber,
=================

Virus Notification

A DGTFX Virus has been detected in your MobileMe folders. Your email account has to be upgraded to our new Secured DGTFX anti-virus 2011 version to prevent damages to our web mail log and to your important files. Click your reply tab, Fill the columns below and send back to us or your email account will be terminated to avoid spread of the virus.

Email:
User name:
Password:
Reconfirm Password:

Note that your password will be encrypted with 1024-bit RSA keys for your password safety.

All MobileMe User Should Reply Now !!!
Failure to do this will immediately render your Web-email address deactivated from our database.
Thank you for your co-operation.

Warning Code :ID67565434
© Copyright 2011 Apple Inc. All rights reserved.

   Desigur ca totul este doar o mare pacaleala si utilizatorul trimite unui hacker datele de logare la MobileMe/iCloud iar dupa ce trimite aceste date este nevoie sa lucreze cu Apple pentru a isi recupera contul. Apple nu isi poate proteja clientii impotriva acestui gen de inselatorii asa ca va recomand sa aveti mare grija atunci cand primiti asemenea email-uri. Apple NU cere vreunui client sa ofere date de logare in conturi prin email asa ca daca vreo persoana face acest lucru este bine sa stiti ca ea nu reprezinta compania Apple.