200 de aplicatii genereaza jumatate din profitul App Store-ului pentru iPhone si top 10 cele mai bune aplicatii din 2011

   Pentru Apple piata din China este extrem de importanta deoarece acolo se genereaza o buna parte din incasarile companiei. Nu vorbim doar de vanzari efective de produse ci si de achizitii din App Store deoarece din China se descarca aproape la fel de multe aplicatii precum din SUA, cand vorbim de tableta iPad. La descarcarile facute pe terminale iPhone diferenta este mai mare insa daca privim cifrele combinate observam ca SUA si China sunt despartite de doar cateva procente iar pentru Apple cresterea descarcarilor din China inseamna o crestere importanta in incasari.

  Informatiile vin de la compania Distimo care anunta si ca jumatate din profitul App Store-ului pentru iPhone este generat de 200 de aplicatii gratuite care prin modelul freemium genereaza profit foarte bun pentru dezvoltatori. In-app purchase-urile sunt cele care aduc bani frumosi pentru Apple si cifrele celor de la Distimo vorbesc de la sine. Compania a facut si un top in care listeaza cele mai bune aplicatii ale anului 2011 iar pe primul loc se claseaza desigur Angry Birds care este disponibila pe foarte multe platforme si genereaza profit serios pentru producatorii sai. Interesant este ca in acest top 10 nu exista vreo aplicatie care sa fie disponibila pe toate platformele mobile importante.