Apple ar putea pierde procesul pentru blocarea vanzarilor Samsung Galaxy Tab 10.1N

   Samsung Galaxy Tab 10.1N este o versiune modificata a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 a carei vanzari au fost blocate in Germania in urma unui proces intentat de catre compaina Apple. O instanta din Germania a decis ca tableta celor de la Samsung incalca brevete de inventie ale companiei Apple si a dispus ca produsul sa nu mai fie comercializat. Cei de la Samsung au oprit vanzarile insa au conceput o noua tableta care este usor diferita fata de versiunea initiala si diferentele au legatura numai cu design-ul exterior.

   Ei bine compania Apple nu a fost de acord cu lansarea acestei noi versiuni a tabletei si a introdus la o instanta din Germania o cerere in care stipula ca doreste sa blocheze vanzarile noului produs. Ieri a avut loc o audiere preliminara in noul proces si presedintele completului de judecata a declarat ca Samsung ar fi modificat suficient de mult tableta pentru a o diferentia de produsul companiei Apple. Mai mult decat atat, judecatoarea sustine ca producatorii incearca oricum sa copieze design-uri originale si ca utilizatorii sunt vigilenti si stiu cum arata produsele originale ale companiilor iar cei care cumpara tableta celor de la Samsung nu o fac pentru a pacali pe altii ca detin tablete iPad.

“Consumers are well aware that there is an original and that competitors try to use similar designs, so buyers are vigilant when looking at products,” Brueckner-Hofmann said. “We don’t think that someone buys a Samsung (005930) to make his table neighbor at the coffee house believe he owns an iPad.

   Ca sa fiu sincer explicatia mi se pare a fi extrem de puerila si nedemna de un judecator. Este adevarat ca producatorii vor incerca sa copieze produse insa slujba judecatorilor este sa se asigure ca legea este respectata indiferent de dorintele consumatorilor sau ale producatorilor. Indiferent care ar fi opinia noastra, judecatorii vor lua o decizie cel mai probabil anul viitor.