Standardul GSM contine o vulnerabilitate care le poate oferi hackerilor control asupra telefonului tau

  Niciun sistem informatic din lumea aceasta nu este 100% sigur iar un cercetator aduce acum in atentia intregii lumi faptul ca standardul GSM, pe care il utilizam cu totii, este vulnerabil in fata atacurilor hackerilor. Cercetatorul sustine ca standardul GSM contine o vulnerabilitate foarte periculoasa care ar putea oferi hackerilor control asupra telefoanelor pe care le utilizam in viata de zi cu zi. Controlul se rezuma doar la posibilitatea de a face apeluri sau de a trimite mesaje SMS iar aceste doua servicii ar putea afecta serios factura lunara a unui utilizator.

Vulnerability in a widely used wireless technology could allow hackers to gain remote control of phones And instruct them to send text messages or make calls, according to an expert on mobile phone security. They could use the vulnerability in the GSM network technology, which is used by billions of people in about 80 percent of the global mobile market, to make calls or send texts to expensive, premium phone and messaging services in scams, said Karsten Nohl, head of Germany’s Security Research Labs.

  Problema cu aceasta vulnerabilitate sta in faptul ca deocamdata nu a fost gasita o metoda de a o bloca desi ea a fost testata pe retelele de telefonie ale mai multor operatori. Practic nu conteaza ce fel de telefon mobil ai, ea va afecta orice dispozitiv conectat la anumite retele GSM si din pacate toti suntem vulnerabili.