Apple actionata in judecata de un reseller din Franta fiind acuzata concurenta neloiala

Apple Think Different

   La procesele dintre Apple si producatorii de terminale Android adaugam unul nou intentat de catre un mare reseller din Franta. Compania acuza Apple de un lucru practicat probabil de orice mare producator de dispozitive electronice: favorizarea propriilor magazine in fata resellerilor autorizati. Practic firma franceza sustine ca de 2 ani de zile Apple isi favorizeaza magazinele in locul resellerilor aducand mai multe produse in magazinele sale din Franta si lasand resellerii cu stocuri mici.

French independent distributor eBizcuss, dedicated to the Apple brand, accused the American not to honor orders for iPhone and iPad happened since last summer. Do not have an iPhone or iPad under the tree, it’s actually not that serious. Unless one is a retailer of the brand and that it was not delivered on time by Apple.

   CEO-ul companiei eBizcuss sustine ca incasarile din ultimul trimestru fiscal au scazut cu 30% pentru ca Apple nu a livrat suficiente unitati de tablete iPad 2 sau MacBook Air-uri, favorizandu-si propriile magazine. Ceea ce face Apple este departe de a fi corect insa acelasi lucru il fac mai mult ca sigur toate marile firme dar aceasta nu este o scuza. Probabil le va fi greu de demonstrat celor de la eBizcuss reaua credinta a companiei Apple insa ar fi bine ca Apple sa iasa din acest proces cu macar o amenda.

5 COMENTARII