Prima Pagina Apple Resellerii de produse Apple se plang de modul in care sunt tratati...

Resellerii de produse Apple se plang de modul in care sunt tratati de catre Apple

   Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca un reseller francez de produse Apple a dat in judecata compania americana sustinand ca aceasta ofera tratament preferential propriilor magazine in detrimentul resellerilor autorizati. Ei bine acel reseller nu este singurul care reclama probleme in colaborarea cu Apple deoarece un alt premium Apple reseller din Europa a oferit, sub protectia anonimatului, date unui ziar britanic. Practic acel Apple premium reseller sustine afirmatiile celor de la eBizcuss din Franta insa sustine ca Apple merge mai departe si reduce liniile de credit pentru magazine, generand astfel probleme in fluxul monetar al acestora.

The general consensus is good luck to them [eBizcuss].” APRs on the continent are definitely feeling the pain more than us, but there are instances where Apple has given preferential treatment to its own stores and website and even the high street retailers like DSG. We totally feel eBizcuss’s pain and hope that something positive comes out of it. Apple is not giving us the tools to do the job it wants us to do.

   Pe langa problemele cu stocurile oferite intai magazinelor proprii si a site-ului iar apoi a resellerilor, un alt Apple premium reseller din Marea Britanie sustine ca Apple cere acum acestui gen de parteneri sa faca investitii substantiale in propriile magazine. Practic Apple le cere acestora sa isi modernizeze magazinele iar pentru a face acest lucru este nevoie de o investitie de aproximativ 400.000 $ per magazin pana la sfarsitul acestui an. Cei care nu investesc raman fara statutul de premium reseller pana la aplicarea modificarilor. Resellerii considera ca noul plan al magazinelor impus de Apple ii obliga sa vanda doar produse ale companiei fara accesorii terte iar asta desigur le va afecta vanzarile anuale.

According to our calculation, if eBizcuss has 15 shops, the investment required to remain in the business as an APR v2 would be $6m to $8m… one must concede that without product to place in their shops, with unfair competition from Apple’s own pricing and regulation, with no access to iPhone, with no guarantee from Apple on any of the previous topics, it may be a very dangerous game to play.

   Practic acum pe langa eBizcuss exista alti doi Apple Premium resellers care se plang de modul in care sunt tratati iar compania din Cupertino va trebui sa isi rezolve problemele inaine ca totul sa degenereze.

 • Liviu

  Apple ramane originala in toate aspectele, acesta inclus…
  Titlul articolului ramane asa?
  Liviu

 • Alexandru Tataru

  Apropo de asta in Romania prin ce magazine aduce Apple produse? Aici la Galati avem doar unul si anume re-store.ro. Exista Apple Store-ul originale in Bucuresti. Cine poate recomanda un loc unde preturile nu sunt umflate cu 30% fata de cele din America?

 • ANdu

  Oriunde in Europa, in Romania nu…

 • ss33

  nu exista apple store-uri in ro. exista reselleri autorizati gen istyle, appro, emag, evomag, altex, noumax. ce stiu e ca noumax (am vb cu ei) ofera garantia aia internationala de care de obicei se ocupa apple store-urile. despre treaba cu 30% preturile la noi sunt cu 5-10% mai mari decat in alte tari ue. stiu preturile din slovacia, germania, anglia si ungaria la iphone-uri … in general e cu 300-400 ron mai ieftin acolo un iphone de 32-64gb. nu cred ca vei gasi preturi americane in europa.+ ca tu compari preturi de reseller cu preturi de apple store si nu sunt acelasi lucru. anyway taxa pt ca stai in ro e de “doar” 100 euro fata de alte tari europene … asa tara frumoasa … merita!:))

  in concluzie, daca vrei preturi americane atunci ia prin vreun amic din USA si daca e ceva repari la noumax. (poate si altii mai repara garantii internationale)

 • Romeo

  Nașpa… Românul umfla prețurile ca întotdeauna.

 • Victor

  Se merita sa cumperi din America , daca ai pe cineva acolo nici sa nu te gandesti sa cumperi din alta parte. La vama nu te intreaba nimeni nimik si asa ajungi sa faci economii FOARTE mari . Eu in loc sa cumpar din Romania, am cumparat un mbp 15 si un mbp 13 din America . Diferenta este ca de banii de pe mbp 15 (Romania) am mai pus 1300 Ron si am cumparat si un mbp 13 .

 • Anonymous

  Sau din Elvetia….

 • KFF

  Apple nu vinde in toate bodegile . E normal sa ceara reselerului ca magazinul sa aibe o anumita prestanta si imagine , e normal sa fie un magazin premium .

 • Radu

  Eu am vazut produs Apple mai ieftin la reseller decat la Apple Store!! Cu 10 centi, dar mai ieftin…. Concurenta 🙂

 • Locohaust

  Nu ma romanii trebuie sa moara de foame. Nu umfla nimeni pretul, un reseller roman nu primeste acelasi pret de achizitie ca cei europeni sau ca propriile magazine, in afara de asta taxele nu sunt aceleasi.

  Offtopic zaone pe cind un site sa mearga, ba mobile theme ba nu, se incarca infect si de la provideri romani si din afara. Chiar nu se poate, pot ajuta si sigur sunt multi altii care ar dori sa o faca fara vreo cerinta.

 • proof

  @kff,,,efectul e ca un boomerang,,,odata si odata se vor intoarce impotriva lor,,,o sa vezi,,ma devreme sau mai tarziu

 • onu

  Stai calm.
  Mai bine sa nu exista reselleri. Parerea mea

 • Domnul Avocat

  Ma pipi pe reselleri din Constanța cel puțin ! 🙂