Prima Pagina Camera Un bug al iOS permite utilizatorilor sa acceseze libraria foto pe un...

Un bug al iOS permite utilizatorilor sa acceseze libraria foto pe un iDevice blocaat

   In iOS 5 Apple a adus posibilitatea de a accesa aplicatia Camera direct din LockScreen fara a mai debloca iDevice-ul nostru insa folosirea acestei metode duce la imposibilitatea de a viziona libraria foto pana la deblocarea iDevice-ului. Ei bine un bug al iOS 5 permite oricarei persoane sa vada libraria foto a unui iDevice insa pentru a face acest lucru trebuie mai intai sa aiba acces la setarile de sistem ale iDevice-ului. Se pare ca schimbarea datei iDevice-ului da peste cap masurile de securitate impuse de Apple si libraria foto devine accesibila din LockScreen.

   Pentru a exploata aceasta vulnerabilitate trebuie sa setati data din iOS cu cel putin o zi in urma si asa veti avea acces nerestrictionat la libraria foto direct din LockScreen. Daca aveti setarile de la Date&Time setate pe auto atunci acest bug nu are cum sa va afecteze decat daca obisnuiti sa calatoriti des in diverse parti ale globului. Bug-ul nu este unul important insa poate oferi acces nerestrictionat unor persoane indezirabile la libraria foto privata a terminalului vostru.

 • AlexDude

  Eu stau mereu pe Auto

 • Asbogdan

  Intrebare legata de camera: am facut jb pe ip4 pe 501 si de atunci nu mai pot folosi butonul fizic + ca shortcut pt a face poze in app camera. Vreo idee? Tks!

 • Da nu a observat nimeni ca poti sa “spargi parola” telefonului prin Camera din lockscreen? exact ca la ipda 2 parca… double tap din lockscreen ca sa-ti apara camera, dai click pe camera sa te duca in photo/video mode dupa care daca apesi pe home button esti in home screen… nu stiu daca se poate face asta avand o parola la telefon, eu nu am, dar cred ca se poate.

 • ISTRATE

  @Razzvan
  stai linistit, iti cere passcode.

 • Pingback: Un bug al iOS 5 iti permite sa vezi continutul albumului de poze pe un iPhone blocat cu un cod de siguranta(video)()