Tableta iPad si imaginea unui pasaport scanat folosite pentru a trece granita in SUA

   Un canadian a avut parte de extrem de multa bunavointa din partea unui vames american cand a reusit sa treaca granita din Canada in SUA folosind un carnet de conducere, o tableta iPad si imaginea scanata a unui pasaport. Canadianul a dorit sa intre in SUA in zilele dinaintea Craciunului insa avea la el doar un carnet de conducere si imaginea scanata a pasaportului sau pe tableta iPad. Folosindu-se de acea imagine scanata si de carnetul de conducere el a convins un vames sa ii permita sa treaca granita in SUA desi in mod normal acest lucru nu se intampla.

I thought I’d at least give it a try,” Reisch said. “He took the iPad into the little border hut. He was in there a good five, six minutes. It seemed like an eternity. When he came back he took a good long pause before wishing me a Merry Christmas. I see the future as 100 percent being able to cross with your identity on a digital device — it’s just a matter of tim.

   Gestul vamesului este extrem de interesant avand in vedere ca SUA are reguli destul de stricte pentru punctele de trecere a frontierei. Nu stiu daca puteti face acelasi lucru si la alte puncte vamale de pe glob insa daca ajungeti vreodata intr-o situatie in care ramaneti fara pasaport poate nu ar fi rau sa incercati sa treceti un punct vamal folosind o copie scanata a sa.

UPDATE: Un purtator de cuvant al serviciului vamal din SUA sustine ca barbatul care a trecut granita avea la el carnetul de conducere si un certificat de nastere iar permisiunea de a intra in SUA nu a fost acordata in baza imaginii scanate. Acum ramane sa alegeti singuri pe cine credeti.

The assertion that a traveler was admitted into the U.S. using solely a scanned image of his passport on an iPad is categorically false. In this case, the individual had both a driver’s license and birth certificate, which the CBP officer used to determine identity and citizenship in order to admit the traveler into the country.

8 COMENTARII

  1. Fara a indemna la asa ceva, de cand mi au furat actele si am pierdut ” ani ” sa mi le refac in mizeria asta de bucuresteala, la mine am DOAR smartphoneul cu “poza” lor.
    Ma rog, ca politia are alta parere asta e , dar cat sunt in Romania sunt “virtual”.
    Hartia ( sau ma rog, plasticul) sta f bine acasa 🙂

  2. si eu folosesc poze ale ducumentelor de multe ori nu stiu data emiterii si toate seriile pentru buletin ale mele sau ale sotiei si fac verificarea astfel , e mai usor decat sa le port cu mine dar nu m-as legitima cu ele , cred ca as atrage atentia asupra mea , desi uitati si voi ca se poate trece chiar si granita , .

  3. Mie cand am trecut de controlul de securitate la aeroport m-a intrebat tipul de acolo de la scaner daca e iPad2 , ca la raze nu se vedea diferenta intre 1si 2 si m-a intrebat de cati giga e si cat costa ca vroia sa isi ia si el . Simpatic . Asa am putut sa vad si eu cum arata iPadul meu la raze X , e chiar interesant , vezi tot ce e sub carcasa , bateria , stockage , tot .

  4. @ Zaone
    Intradevar e un lucru destul de mare ca a trecut vama, dar mai e un lucru care e bine de stiut in privinta cu US, carnetul de conducere e ca si buletinul in romania, peste tot daca iti cere un act de identitate iti cere carnetul de conducere! Asa ca daca tipul mai avea si scanat pasaportul . . .

  5. Imi doresc niste articole mai intelectuale , daca nu e cu suparare . Sunt sigur ca putem atrage mai multi fani cu stiri mai inteligente , e de preferat articole mai bune si mai atractive , decat articole de umplutura . Cred ca asa ne putem deosebi de alti androizi , prin intelectualitate . Asta a fost parerea mea umila .