Prima Pagina Apple Intel incearca sa convinga Apple sa foloseasca procesoarele Atom Medfield in iPhone-uri

Intel incearca sa convinga Apple sa foloseasca procesoarele Atom Medfield in iPhone-uri

   Acum cateva zile v-am prezentat performantele noilor chip-uri Atom Medfield produse de catre Intel pentru smartphone-uri si tablete. Practic vorbim despre procesoare single-core care sunt mai rapide decat procesoarele dual-core disponibile in smartphone-urile de pe piata si diferenta de performanta este considerabila. Acum cei de la Intel si-au indreptat privirile catre cel mai popular producator de terminale mobile, Apple. Intel doreste sa ii convinga pe cei de la Apple sa renunte la parteneriatul cu ARM si sa implementeze in propriile iDevice-uri procesoarele Atom Medfield. Deocamdata Intel a ales sa isi lanseze procesoarele pe platforma Android insa discuta si cu cei de la Apple un posibil parteneriat.

   Desi cei de la Apple nu vor renunta prea curand la parteneriatul cu ARM si Samsung, o schimbare ar putea fi de bun augur. Procesoarele Atom Medfield sunt mai performante, consuma mai putina energie si le-ar oferi celor de la Apple posibilitatea de a renunta la Samsung pentru productia viitoarelor chip-uri. Este extrem de posibil ca Apple sa testeze iDevice-uri cu procesoare construite pe paltforma Medfield insa daca lansarea unor asemenea dispozitive va fi de bun augur vom afla probabil in anii urmatori.

 • Mirel

  Uite acum au sansa sa le dea una peste bot celor de la samsung…parerea mea e ca cearta asta este pt reclama

 • Sherman

  @ mirel: si eu consider la fel.
  Este o buna strategie de marketing si mai ales publicitate gratuita.
  Pana la urma si din certurile dintre producatori poate aparea concurenta si implicit performanta.

 • Claudiu

  Problema e ca aplicatiile pe iOS sunt facute sa ruleze pe arhitectura ARM, in timp ce atom e de tip x86. Nu stiu cat de compatibile ar fi si daca ar putea sa ruleze nativ pe x86.

 • Tudor

  @Claudiu: aplicatiile nu sunt facute sa ruleze ‘doar’ pe arhitectura ARM. Cand se dezvolta o aplicatie iOS aceasta are in spate un compilator pe intructiuni native si API de x86.
  iar iOS pentru iphone/ipad nu este decat o ramura/fork/branch whatever de OS x – au practic acelasi kernel.

 • Daniel

  hmm iphone si ipad cu procesoare intel. suna bine 😀 ar rupe samsung de tot in doua 😀

 • Cristi

  😀 😀 ce va bucurati ca s-ar putea sa fie procesoare intel pe iphone si ipad si ca asa o sa “rupa” pe samsung, 😀 apple a ramas in urma samsung are deja tableta cu i5 :D. Cautati si voi Samsung Windows 8 Developer Preview Tablet.

 • linn

  Probabil iPhone pe chip nVidia ar fi tot o varianta buna …..

 • @linn: Chip-ul grafic din iPad 2 si iPhone 4S pune la colt chip-ul din Nvidia tegra 3.

 • linn

  …. tegra 4 am in vedere

 • noji

  not gonna happen! :)) inca n-ati vazut ce poate urmatorul chip ARM care cel mai probabil urmeaza sa fie implementat in urmatoarele iDevice-uri!