Kodak actioneaza Apple in judecata invocand incalcarea a patru brevete de inventie

   Kodak este o companie aflata in pragul falimentului insa inainte de a isi da ultima suflare este hotarata sa obtina niste bani de la Apple pentru incalcarea unor brevete de inventie. Compania americana sustine ca Apple ar fi incalcat in constructia iDevice-urilor cateva brevete care au legatura cu modul in care sunt prezentate imaginile direct de pe o camera digitala. Asta nu e tot deoarece Apple ar fi incalcat se pare si o tehnologie brevetata de Kodak care descrie o modalitate prin care imaginile pot fi transmise de pe un iDevice pe un calculator.

Eastman Kodak Co. (EK), seeking to sell or license a portfolio of more than 1,100 patents, sued Apple Inc. and HTC Corp. (2498) in an expansion of a legal strategy that may help boost the value of its inventions to fund a turnaround. Two infringement lawsuits filed yesterday in federal court in Rochester, New York, accuse the smartphone makers of using without permission Kodak technology for image transmission, including a way for users to share images directly from cameras. Kodak also claims HTC is infringing an additional patent for a preview feature, which is at the center of a U.S. International Trade Commission case against Apple and Research In Motion Ltd. (RIM).

   Atat Apple cat si HTC au fost luate in vizor de catre Kodak care acum ar incerca sa sporeasca valoarea portofoliului de brevete pe care incearca sa il vanda intr-o tentativa de a se salva de la faliment. Nu se stie ce rezultat final vor avea procesele dintre cele doua companii insa probabil va dura cativa ani de zile pana vom afla un rezultat definitiv.

19 COMENTARII

  1. Vad ca toate marile companii actioneaza in judecata firma Apple pe buna dreptate, nimic nu a fost inventat de ei ci a preluat de la altii.RUSINE APPLE. E plin netu de dovezi ca tot ce au implementat in telefoanele lor sunt luate de la alte firme.

  2. Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri! Cam asa sunteti voi cu comentariile astea! Unele procese impotriva Apple intradevar sunt pe reale dar marea lor majoritate vin de la companii gen Kodac care incearca sa obtina un cent in plus, poate poate le merge!

  3. Sa-ti fie tie rusine ba ca vorbeste asa despre APPLE ca daca nu erau ei nu existau acum smartphonurile actuale si tablete si samsung si android nici nu se nasteau ! Vorbeste prostii fara sa sti , iar daca apple a luat ceva de la vineva a luat ca nu erau ceilalti in stare sa faca ceva bun si l-au facut ei magic ! tot respectul pentru asta si mai ales ca sunt antipiraterie si tot.

  4. Bravo marius,asta da lectie de scultura si istorie,noroc cu apple care imprumuta de la alti sa faca magie,daca nu faceau eu magia samsung nici nu se nastea,nici nu au vreo 70-80 de ani,nuuu,nici android nu e aparut inaintea ios-ului,nuuu.

  5. @Marius Sa inteleg ca tu ai telefon mobil de prin 2007 cand au intrat si Apple pe piata asta ca in rest vorbeai de la telefonul bunicilor care era fix nu? Tin sa te anunt ca Nokia, Sony Ericcson, Samsung etc. sunt pe piata telefoanelor inainte sa auzi tu de Apple.

  6. Va certati atata fara nici un motiv. iOS > Android si punct. Nici n-ai nevoie de ditamai RAMu sau procesoru pentru un idevice de la Apple, deoarece felul cum fac ei aplicatiile sa ruleze pe propriul lor iOS este foarte ingenios. In plus, iPhone-u este simbolul smartphone-urilor. Oamenii habar n-aveau de tot felul de smarphone-uri inainte de iPhone ( avem exemplu si pe Marius ) . Deci nu mai cautati greseli si etc etc la Apple, ca orice companie a furat si ea si asta e. Cand o sa-mi arati tu mie dovezi ca Samsung, LG, Nokia si restu device-urilor cu Android sunt perfect curate iti dau dreptate. Pana atunci razboiul device-urilor cu iOS vs Android n-are nici un sens, tine de persoana, de buget si de preferintele lui.

  7. @ KFF le trebuie si bani pentru parastas si coliva nu crezi…?si daca chiar au incalcat brevetele trebuie sa plateasca. Oricum nici o companie nu este “sfanta” cand scoate un produs…si pe toti ii intereseaza sa iti fure banii. Stiu ca iphone 4s poze incredibile si inlocuieste cu brio un aparat foto compact… poate si unele DSLR-uri dar sa fim seriosi ca pretul este in continuare prohibitiv (peste 2000 de ron) bani din care cumperi 7 aparate compacte decente nu extraordinare.

  8. @Idroid : Si cum arătau partenere smartphone-urile cum le denumesti tu ? In special pe cele de la Samsung ? Vorbesti aiurea ;)…

  9. Ces2012, mode, whatever!
    Normal, ca daca nu era bunicu-tu, nu te nasteai nici tu. Nimeni nu zice ca Apple a inventat carbonul si hidrogenul, nu mai fiti decervelati! E vorba despre revolutionarea industriei, nu despre inventarea ei

  10. domnul avocat (al cui ?? apple? ) nu ma refeream la samsung inspecial, erau de la nokia (vrei sa iti zic si modele?) erau de la ericsson(pe atunci nu se numeau sony 😉 ) erau de la sagem ,motorola ,alcatel …cred ca tu vorbesti aiurea …. deci sa inteleg ca din 2007 folsiti telefoane mobile si innainte de 2007 nu exista nimik noroc cu apple ca a inventat smartphoneul

    poftim si exemplu Nokia 7650 e din 2002

  11. icetkk eu nu am spus de toti dar cand unul ca domnul avocat imi spune ca domne ce smartphonuri erau innainte de iphone .. sa fim seriosi .. a ca nu se compara cu iphone la technlogie da are dreptate (era cu totul alta technolgie innainte de iphone)
    tie ti se pare logic ce a spus el ?? sincer ma joc cu telefoane de prin 98 am avut sute , niciodata nu o sa spun ca apple este cel mai bun … fiecare la vremea lor, nokia a fost bun cat l-am avut innainte de iphone … iphoneul/androidele sunt la ora actuala …peste 5 ani poate o sa se zica de iphone si androide cum ziceti acum de nokia ca s-a dus la pamant ..

    si ontopic KODAK a fost exact cum a fost nokia in top o vreme acum au cazut exact ce spuneam , posibil sa aibe dreptate in procesul acesta posibil sa nu ..WHO KNOWS ??

  12. Poate incearca sa le vanda defapt, intrand in faliment mai fac si ei niste banuti si asa le forteaza mana celor 2 ca unul dintre ei sa cumpere brevetele si celalalt care nu va cumpara va plati celuilalt o taxa 🙂

  13. Toata lumea practica spionajul industrial , se stie de mult ca e mai usor sa furi , sa modifici aparentele si sa patentezi pe numele tau . Nu intamplator sunt americanii unde sunt acum , cu al lor windows imbratisat de toate tarile , ei se puteau uita ” in orice pravalie ” . Puteau fura cu usurinta orice patent doreau , din domeniul militar , industrial sau civil . A conduce in ziua de azi inseamna a stapani spionajul , de a fura munca concurentei . Victoriile sau infrangerile din moda spionajului sunt de obicei “in surdina” , rar ajunge ceva in presa . Nu spun ca x a furat de la y sau invers , insa eforturile spionajului sunt omniprezente, toata lumea se inspira de pretutindeni . Nu exista corporatie mare care sa nu fi furat ceva de la cei mai mici , treaba asta sta in natura fiintei umane . Ca au furat sau nu de la Kodak nici nu ma intereseaxa , e problema lor , important pentru mine este ca am un idevice care implineste perfect nevoile mele. Asa cum nevoile sunt diferite , altcineva se poate identifica fara probleme cu un smartphone android . Insa a se merge pana la contradictii ca unii sunt nepatati si altii nu , mi se pare o pierdere copilareasca de energie si timp . Haideti sa ne concentram la evenimentele cu adevarat importante , un aflux sporit de cititori nu inseamna intotdeauna totul pt. Un blog . Respect maxim tuturor cititorilor , atat pentru pasionatii robotelului verde , cat si pt. Cei pasionati de iDevice. Viata e prea scurta pt. Discutii stupide si sterile , din care nimeni nu are nimic de castigat .