Video: Apple nevoita sa sisteze vanzarile iPhone 4S la magazinul din Bejing din cauza bisnitarilor implicati intr-o altercatie

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pEgO_iJKDGE[/youtube]

   V-am spus aseara ca iPhone 4S a fost oficial lansat in China si se pare ca Apple a avut parte de cateva probleme la magazinul sau din Beijing. Conform jurnalistilor locali, majoritate persoanelor aflate la coada erau bisnitari care venisera sa cumpere terminalele iPhone de la Apple si sa le revanda la preturi mult mai mari chinezilor care nu au apucat sa cumpere un dispozitiv. Tot bisnitarii sunt cei care au inceput sa se certe si in final s-au luat la bataie in fata magazinului asa ca echipa SWAT a politiei din Beijing a fost chemata pentru a calma spiritele.

There are over thousands of people at the scene and seems like 99% of them are scalpers, according to local media reports. And according to our tipster, the scalpers are well organized, and they are divided into hundreds of teams, just like military forces. Each team includes 10-20 scalpers. Some of them even threw eggs at the glass door of the Apple store, while others threatened to assault the police.

   Se pare ca erau cateva sute sau poate chiar peste o mie de bisnitari adunati in fata magazinului iar unii dintre ei au inceput sa arunce cu oua in usa principala a magazinului Apple cerand reprezentantilor sa deschida mai devreme. In Asia exista foarte multe probleme cu bisnitarii care cumpara cantitati enorme de iDevice-uri lasand clientii obisnuiti fara posibilitatea de a achizitiona un terminal la un pret normal. Apple nu prea are cum sa controleze situatia deoarece indiferent ce ar face bisnitarii ar gasi metode noi de a cumpara iPhone-uri in cantitati industriale.

UPDATE: Un reprezentant al Apple a afirmat ca magazinele din Beijing si Shanghai nu vor vinde terminale iPhone in momentul de fata din cauza numarului foarte mare de persoane aflate la coada.

We were unable to open our store at Sanlitun due to the large crowd, to ensure the safety of our customers and our employees, iPhones will not be available in our retails stores in Beijing and Shanghai for the time being.