Apple si progresul facut in blocarea solutiilor de jailbreak pentru iDevice-uri

  11 martie 2011 – Apple lanseaza tableta iPad 2 in cateva tari de pe glob; 6 iulie 2011 – prima solutie de jailbreak pentru iPad 2 este lansata; 16 ianuarie 2011 – iOS 4.3.4 – iOS 5.0.1 inca nu pot fi jailbroken pe iPad 2/iPhone 4S. Privind acel timeline puteti observa ca au trecut mai bine de 10 luni de zile in care pentru tableta iPad 2 a fost lansata doar o singura solutie de jailbreak. Desi restul iDevice-urilor au putut fi tethered jailbroken pe orice versiune a iOS, din pacate posesorii de tablete iPad 2 inca mai au de asteptat pana cand solutia de untethered jailbreak aflata in lucru poate fi lansata.

  Apple a lucrat foarte mult la securizarea sistemului de operare iOS si acest lucru poate fi cel mai simplu sesizat daca luam in calcul cele prezentate mai sus. iPhone 4S este disponibil de 3 luni de zile si abia acum asteptam lansarea unei solutii de untethered jailbreak pentru acest dispozitiv insa ea va deveni inutila dupa maxim 2 saptamani deoarece iOS 5.1 are deja blocate exploit-urile utilizate in ea. Apple a devenit mult mai agresiva in razboiul impotriva dezvoltatorilor de solutii de jailbreak pentru iDevice-uri, acest lucru este vizibil si cele peste 10 milioane de persoane care fac jailbreak vor avea tot mai mult de asteptat in viitor pentru lansarea unor noi programe cu care sa faca jailbreak.

  Eu unul nu cred ca jailbreak-ul va putea fi eradicat la fel cum nici piratarea nu poate fi oprita insa Apple poate ingreuna semnificativ de mult dezvoltarea programelor de jailbreak.