Actiunile Apple vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti

   Ieri consiliul Bursei de Valori Bucuresti a participat la o sedinta in care s-a luat decizia de a permite tranzactionarea la Bursa a actiunilor companiilor din state non-membre folosind sistemul alternativ de tranzactionare. Practic in urma acestei decizii la Bursa de Valori Bucuresti vor fi listate si actiunile unor companii din alte state iar drept exemple au fost date companiile Apple, Google sau Yahoo! insa lista este pur exemplificativa. Totusi pentru a cumpara actiuni ale acestor companii trebuie sa aveti mai intai un broker care trebuie sa le cumpere din bursa americana si sa le transfere in sistemul alternativ folosit si de Bursa de Valori Bucuresti.

În şedinţa de miercuri, 18 ianuarie, Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a hotărât adoptarea de modificări la Codul BVB-operator de sistem care să permită tranzacţionarea companiilor din state ne-membre pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB. Modificările la Cod vor intra în vigoare ulterior aprobării lor de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Tranzacţiile cu acţiunile giganţilor americani Apple, Google şi Yahoo! sunt posibile pe Bursa de la Bucureşti, primul pas în acest sens fiind deja făcut după ce Depozitarul Central s-a conectat la instituţiile omoloage din piaţa americană de capital.

  Astazi v-am spus ca o actiune a companiei Apple poate fi cumparata pe bursa americana cu 430$ deci daca sunteti interesati sa investiti ar fi bine sa aveti pregatiti niste sume serioase.