Apple si previziunile privind conferinta pentru anuntarea rezultatelor financiare pentru Q1 2012

   O data la fiecare trei luni Phillip Elmer-Dewitt chestioneaza cei mai importanti analisti americani cu privire la incasarile pe care Apple ar urma sa anunte ca le-a inregistrat. Pentru Q1 2012 analistii americani se asteapta ca Apple sa anunte ca a incasat minim 39.39 miliarde de dolari, estimarile mergand pana la o suma maxima de 45.06 miliarde de dolari. Facand o medie a estimarilor, analistii americani se asteapta ca Apple sa anunte ca a incasat peste 40 de miliarde de dolari de pe urma comercializarii produselor proprii in ultimele trei luni de zile, o cifra foarte mare in comparatie cu cel mai bun sfert fiscal din 2011.

   In Q3 2011 Apple a inregistrat incasari de 28 de miliarde de dolari si profit de 7.31 miliarde de dolari, insa pentru Q1 2012 compania a prevazut incasari de 37 de miliarde de dolari. Practic analistii americani se asteapta ca Apple sa isi depaseasca obiectivele stabilite anul trecut si acest lucru s-ar putea intampla deoarece Apple are obiceiul de a isi stabili obiective realiste, modeste fata de cele finale. Daca Apple va anunta incasari de peste 40 de miliarde de dolari in Q1 2012 atunci o buna parte dintre acesti bani se datoreaza terminalului iPhone 4S care a fost extrem de cautat in ultimele luni.

   Maine seara la ora 0:00 Apple va anunta rezultatele financiare pentru Q1 2012 intr-o conferinta audio la care va participa cel mai probabil si CEO-ul Tim Cook.