Iata de ce nu avem un sistem de navigatie turn-by-turn in aplicatia Maps din iOS

15

  Aplicatia Maps din iOS ofera posesorilor de iDevice-uri posibilitatea de a se localiza pe o harta, de a fi directionati catre diverse puncte folosind sistemul GPS si totul multumita platformei Google Maps. Apple a incheiat un parteneriat cu Google pentru a oferi aceasta functionalitate in iOS dar ea este limitata chiar de catre Google. Intr-un document in care sunt explicati termenii si conditiile de utilizare a Google Maps, compania Google specifica faptul ca nicio companie nu poate utiliza sistemul sau de navigatie turn-by-turn fara acordul sau. Practic Apple nu ar putea folosi Google Maps pentru a construi un asemenea sistem de navigatie in iOS insa Google a facut-o in sistemul de operare Android.

2. Restrictions on Use. Unless you have received prior written authorization from Google (or, as applicable, from the provider of particular Content), you must not:
(g) use the Service or Content with any products, systems, or applications for or in connection with (i) real time navigation or route guidance, including but not limited to turn-by-turn route guidance that is synchronized to the position of a user’s sensor-enabled device

  Pentru a face Android-ul atractiv Google ofera clientilor sai un sistem de navigatie turn-by-turn asemanator cu cele care in App Store costa cateva zeci de euro si le interzice restului colaboratorilor sai sa foloseasca sisteme asemanatoare bazate pe Google Maps. Desi Google sustine deschiderea tuturor platformelor, iata ca in realitate compania restrictioneaza accesul la serviciile sale tuturor celor care nu au acordul sau. Sistemul gratuit de navigatie turn-by-turn din Android este foarte bun si Apple pregateste unul asemanator pentru iOS insa deocamdata trebuie sa ne multumim cu aceeasi aplicatie Maps lipsita de functii.

  In concluzie, va trebui sa asteptam pana la lansarea iOS 6/7/8 pentru a avea un sistem de navigatie turn-by-turn gratuit si util.