Iata de ce nu avem un sistem de navigatie turn-by-turn in aplicatia Maps din iOS

  Aplicatia Maps din iOS ofera posesorilor de iDevice-uri posibilitatea de a se localiza pe o harta, de a fi directionati catre diverse puncte folosind sistemul GPS si totul multumita platformei Google Maps. Apple a incheiat un parteneriat cu Google pentru a oferi aceasta functionalitate in iOS dar ea este limitata chiar de catre Google. Intr-un document in care sunt explicati termenii si conditiile de utilizare a Google Maps, compania Google specifica faptul ca nicio companie nu poate utiliza sistemul sau de navigatie turn-by-turn fara acordul sau. Practic Apple nu ar putea folosi Google Maps pentru a construi un asemenea sistem de navigatie in iOS insa Google a facut-o in sistemul de operare Android.

2. Restrictions on Use. Unless you have received prior written authorization from Google (or, as applicable, from the provider of particular Content), you must not:
(g) use the Service or Content with any products, systems, or applications for or in connection with (i) real time navigation or route guidance, including but not limited to turn-by-turn route guidance that is synchronized to the position of a user’s sensor-enabled device

  Pentru a face Android-ul atractiv Google ofera clientilor sai un sistem de navigatie turn-by-turn asemanator cu cele care in App Store costa cateva zeci de euro si le interzice restului colaboratorilor sai sa foloseasca sisteme asemanatoare bazate pe Google Maps. Desi Google sustine deschiderea tuturor platformelor, iata ca in realitate compania restrictioneaza accesul la serviciile sale tuturor celor care nu au acordul sau. Sistemul gratuit de navigatie turn-by-turn din Android este foarte bun si Apple pregateste unul asemanator pentru iOS insa deocamdata trebuie sa ne multumim cu aceeasi aplicatie Maps lipsita de functii.

  In concluzie, va trebui sa asteptam pana la lansarea iOS 6/7/8 pentru a avea un sistem de navigatie turn-by-turn gratuit si util.

15 COMENTARII

  1. Cam nasol. Doar ca apple o fi solicitat acordul google? Sau ca sa aiba 30% din aplicatiile de navigatie nu doreste?! Mi-ar fi placut sistemul de navigatie turn by turn al google, doar ca raman cu dorinta. Si inca ceva, e nasol ca trebuie sa ai acces la net pt acel sistem de navigatie, cel putin momentan, poate in viitor se pot descarca hartile pt utilizare offline.

  2. Hartile google se pot salva de o perioada incoace, iar apoi se pot utiliza offline. Asta se intampla la Android.
    Nici sistemul de ghidare vocala nu a fost implementat chiar de la inceput, nici chiar in Android.
    Google Maps a evoluat mult si mi se pare mai bun acum chiar decat IGO ,chiar daca nu are atatea optiuni, este mai usor de utilizat si mai adaptat folosiri pe smartphone.

  3. In android poti sa faci cache pe sdcard la bucata de harta care te intereseaza. Cu toate astea nu stiu cat de practica este aceasta alternativa pentru un concediu de 2000+ de km.

  4. Lasa ca facem OpenStreetMaps mai bun si atunci ne putem lua la revedere de la Google Maps.

    Numai in ultima saptamana am adaugat peste 1000 de km de sosea in Romania

  5. Googel maps pe Android e de zeci de ori mai bun si util decat orice alt navigation tool. Si acum din cand in cand imi vine sa dau masuratori pe harti (ceea ce nu se poate), cash la un oras sau street view pe 4S, da iete ca nu se poate. e de inteles sa nu dai jucaria ta favorita celui mai mare competitor. Sa nu uitam ca Nokia are si ea asa ceva si chiar mai bun ca sistem de navigare iar WP vine tare pe turnanta!