Prima Pagina Apple Apple are o rezerva monetara de aproape 100 de miliarde de dolari,...

Apple are o rezerva monetara de aproape 100 de miliarde de dolari, majoritatea incasarilor sunt produse de iPhone

  Aseara in cadrul conferintei pentru anuntarea rezultatelor financiare pentru Q1 2012 reprezentantii Apple au anuntat ca in momentul de fata compania are o rezerva monetara de aproape 97 miliarde de dolari, cu 17 miliarde de dolari dolari mai mare decat cea avuta acum 3 luni de zile. 60% dintre acesti bani sunt disponibili in conturi din afara SUA si o mare majoritate dintre ei nu reprezinta bani lichizi disponibili in orice moment catre companie. Desi are o rezerva monetara impresionanta, Apple va continua sa investeasca in diverse business-uri cu ajutorul carora isi va putea creste profitul in urmatorii ani.

We’re actively discussing uses of our cash balance, and have no specifics to share. In the meantime, we continue to be disciplined with cash, and are not letting it burn a hole in our pockets. We have always discussed, internally with the management team and with our board, our cash. We recognize that the cash is growing for all of the right reasons. And I would characterize our discussions today as actiive as what makes the most sense to do.

   In ceea ce priveste sursele incasarilor companiei Apple, imaginea de mai sus demonstreaza ca terminalul iPhone aduce putin peste jumatate din banii care intra in conturile companiei si asta spune multe despre importanta dispozitivului. Daca in Q4 2011 tableta iPad 2 aducea sume considerabile de bani pentru Apple, iata ca in Q1 2012 iPhone-ul este “regele” si niciun alt produs al Apple nu se apropie de vanzarile generate de acesta. Practic Apple exista acum multumita iPhone-ului si desi iPhone 4S a fost un dispozitiv dezamagitor, iata ca in final el s-a dovedit a fi extrem de profitabil.

 • horea

  http://www.idevice.ro/2011/04/26/rezerva-monetara-a-apple-ar-putea-tine-compania-in-functiune-inca-7-ani/
  in aprilie anul trecut aveau 60 de miliarde, inseamna ca in 8 luni au facut 40 de miliarde… suna bine 😀 dar e posibil?

 • real

  cind ma gandesc ca,corporatiile gen apple au atitia bani si in lume mor nu stiu cati copii sau sunt exploatati ..in modul asta si apple are mainile manjite (ei isi spun “civilizati” )
  se lauda in cifre sa fie grandomani fata de altii dar devin tot mai penibili in fata mea
  scuze off topic

 • KFF

  Da , da , hai sa umblam toti in opinci sau desculti daca unii umbla desculti in lume .

 • com

  @Real:
  Daca ai cu ce, lauda-te. In cifre. E marketing bun. Arata cati oameni aui incredere in companie si faptul ca ea devina tot mai solida financiar transmite siguranta ca nu vei ramane cu garantia in mana sau cu un device ne-updatabil, ca HP palm, la o adica.