Apple implementeaza un nou sistem de vanzare pentru a combate bisnita din Hong Kong

  Acum cateva saptamani magazinele Apple din China au fost luate cu asalt de sute de oameni angajati de bisnitari sa cumpere terminale iPhone 4S care urmau sa fie vandute la preturi mult mai mari pe piata neagra. Evenimentul de lansare nu a mai avut loc deoarece in Beijing bisnitarii s-au luat la bataie din cauza locurilor ocupate in fata magazinului Apple si politia a decis sa impuna amanarea lansarii. Acum Apple a facut un prim pas pentru combaterea bisnitei cu terminale iPhone 4S in Hong Kong unde nu mai vinde terminale iPhone 4 si iPhone 4S direct in magazin ci ii obliga pe clienti sa se inscrie pentru achizitie pe site-ul Apple unde trebuie sa isi valideze comanda cu un CNP si o poza asemanatoare cu cea din buletin.

Due to high demand, we are accepting a limited number of iPhone reservations per day. To request an iPhone reservation, please choose your store and the iPhone you want. If we have an iPhone reservation for you, you’ll receive a confirmation email by 9:00 p.m. tonight that includes the time when you can pick up your iPhone tomorrow. A government-issued photo ID matching the name and ID number on your reservation is required for iPhone purchases. If you don’t receive an email, we were unable to reserve an iPhone for you, and you can try again another time. Only those who receive an email confirming their reservation will be able to purchase an iPhone; we will not be selling iPhone 4 or iPhone 4S to walk-in customers.

   Cei care se inscriu vor primi pe email detalii cu privire la data si ora la care pot veni pentru a ridica produsul si eu unul cred ca masura luata de Apple este extrem de buna. Desigur ca bisnita nu va fi oprita insa in felul acesta compania da oamenilor de rand posibilitatea de a cumpara terminale iPhone 4/4S la pretul din magazin si nu la pretul “umflat” cu care il vand bisnitarii chiar in fata magazinului. Masura va ajunge mai mult ca sigur si in China peste foarte putin timp.

4 COMENTARII

  1. Astia de la noi nu fac precum aia. Astia de la noi fie le aduc atunci rapid la pret mare fie le aduc acum la pret mic. In China aia cumpara tot si vand la pret mare.

  2. Sa nu uitam ca Apple a dat startul, ma refer la faptul ca nu au stock mai mereu la un produs nou… Zaone aveai si un articol cu un film despre stocurile Apple – strategie de marketing cu succes a companiei Apple…