Producatorii de smartphone-uri Android amana lansarea unor noi terminale din cauza iPhone 4S

   Dupa estimarile unor companii de analiza a pietei Apple ar fi vandut peste 33 de milioane de terminale iPhone 4S in Q4 2012 si 4 milioane de terminale iPhone 3GS/4. Vanzarile noului iPhone 4S i-au uimit pe toti analistii care nu se asteptau ca noul dispozitiv sa aiba un asemenea succes insa de aceeasi uimire au avut parte si producatorii de terminale Android. Conform celor de la DigiTimes, Samsung, HTC si LG s-ar fi “speriat” de succesul terminalului iPhone 4S si ar fi decis sa amane lansarea unor noi smartphone-uri pana in Q2 2011 cand cererea pentru iPhone 4S ar urma sa scada.

With the iPhone 4S launched globally in the fourth quarter of 2011 and expected to be selling well in the first quarter of 2012, other international vendors including Samsung Electronics, HTC, Nokia and LG Electronics are expected to launch their new smartphone models in the second quarter to avoid competing too directly with the iPhone 4S, according to Taiwan-based smartphone supply chain makers.

   Masura ar fi fost luata in ideea de a evita introducerea pe piata a unui terminal care ar intra in competitie directa cu iPhone 4S si nu ar avea succes din cauza popularitatii terminalului celor de la Apple. Practic pe aceeasi idee au mers si anul trecut producatorii de terminale Android cand au lansat in primavara noi smartphone-uri si a avut parte de o vara cu vanzari bune pana cand iPhone 4S a fost lansat si a acaparat piata. Anul acesta lucrurile ar putea sta exact la fel, asta daca Apple nu se va gandi sa lanseze iPhone 5 in vara.