Apple repune in vanzare iDevice-urile in Germania, obtine o suspendare a interdictiei impuse de Motorola

  Astazi Apple a fost pentru cateva ore obligata sa scoata de la vanzare terminalele iPhone 3GS/4 si tabletele iPad 3G din cauza unei interdictii de vanzare impuse de catre compania Motorola in urma castigarii unui proces in luna decembrie a anului trecut. Cu foarte putin timp in urma Apple a anuntat ca a reusit sa obtina o suspendare a deciziei de interzicere a comercializarii respectivelor iDevice-uri si ele vor reveni in magazinul sau online in urmatoarea ora. Aceasta este prima interdictie impusa companiei Apple in Germania insa a fost una extrem de scurta deoarece avocatii companiei din Cupertino si-au facut datoria si au reusit sa o suspende.

Apple has been granted a suspension of the German injunction against 3G-enabled iOS devices, with the iPad WiFi + 3G, iPhone 4 and other gadgets back on sale through the company’s online store. ”All iPad and iPhone models will be back on sale through Apple’s online store in Germany shortly” the company told us in a statement.

  Suspendarea vine in urma unui apel formulat impotriva interdictiei si motivul acordarii ei are legatura cu atitudinea celor de la Motorola care aparent nu au dorit sa ofere companiei Apple posibilitatea de a licentia, in conditii corecte, egale si non-discriminatorii, tehnologia FRAND in baza careia s-a impus interdictia. Suspendarea va ramane activa pana cand apelul va fi judecat de catre o instanta din Germania si in baza acelei decizii Motorola ar putea pierde 100 de milioane de euro sau Apple va fi nevoita sa isi retraga din nou produsele din magazinul sau online.

5 COMENTARII

  1. a fost rapid…. dar m-am uitat si nu este disponibil, dar oricum Motorola a facut o mare prostie ca dadea 100milioane de Euro si da in judecata Apple pe baza tehnologiei FRAND asta este deja si castigat de Apple!