Prima Pagina Apple Tastatura din iOS 5 pentru iPad contine un mic truc de care...

Tastatura din iOS 5 pentru iPad contine un mic truc de care te poti ajuta pentru a tasta mai repede

  In iOS 5 Apple a implementat posibilitatea de a desparti tastatura virtuala a tabletei iPad. Observati si in imaginea de mai sus ca tastatura care ocupa inainte o buna portiune de ecran poate fi impartita un doua bucati care sunt lipite de marginile ecranului si care includ setul propriu de litere. Apple a luat aceasta decizie pentru a usura procesul de tastare pe tableta si a inclus un mic truc pe care unii il vor gasi extrem de util. Atunci cand despartiti tastatura puteti apasa pe marginea tastaturii din  stanga butoanele Y,H,B(care se gasesc in mod normal in partea dreapta) si puteti apasa pe marginea tastaturii din dreapta butoanele T, G, V(care se gasesc in mod normal in partea stanga).

  Apple a inclus aceasta optiune pentru a permite tuturor sa gaseasca cu o mult mai mare usurinta in ambele parti ale tastaturii butoanele care se afla la marginea celeilalte parti a tastaturii. Ideea este foarte buna si cei care au de apasat respectivele butoane le vor gasi acolo unde erau obisnuiti sa le aiba iar teoretic ar trebui sa tasteze totul cu o mult mai mare usurinta. Pentru a desparti tastatura tabletei iPad in iOS 5 trebuie sa apasati indelung ultimul buton din partea dreapta jos si sa alegeti optiunea Split. Puteti deasemenea sa mutati tastatura pe ecran apasand indelung pe acelasi buton si selectand optiunea Detach.

 • zFb

  E destul de vechi “trucu” dar nu stiu cata lume stia de el

 • JeNeI

  Se poate si sa tragem de tastatura,este o optiune mai usoara.

 • adi

  e suficient sa tragi cu degetele in lateral ca sa se desparta

 • OdIn

  Tragi deodată in dreapta si in stânga cu degetele mari si gara ai split keyboard .

 • Ori nu ati citit tot, ori nu ati inteles nimic :)). El a spus ca daca apesi pe margine acolo unde scrie “T,G,V” Vei tasta acele taste…Nu ca o poti desparti in 2 ca asta stie tot Romanu :).

 • Mankid40

  Am aflat si eu din gresala ieri.

 • Calininio

  Foloseam de ceva vreme trastatura împărțită, dar nu am băgat de seamă lucrul ăsta. Cel mai des litera B o găsească mai greu, dar nu am încercat să văd dacă este și în partea stângă

 • Pentru cei care nu au inteles, si vad ca sunteti multi, articolul a fost scris in ideea e a prezenta trucul cu literele nu pentru a prezenta tastatura despartita.