Prima Pagina Apple Divizia iPhone a companiei Apple genereaza incasari mai mari decat intreaga companie...

Divizia iPhone a companiei Apple genereaza incasari mai mari decat intreaga companie Microsoft

  In Q4 2011 Apple a anuntat ca a incasat peste 46 de miliarde de dolari din vanzarea propriilor produse iar Microsoft a incasat peste 20 de miliarde de dolari din vanzarea propriilor produse. La Apple peste jumatate din incasari au fost generate de catre terminalul iPhone si graficul de mai sus ilustreaza cat se poate de bine acest lucru. Facand o comparatie intre incasarile celor doua companii observam ca divizia de terminale iPhone a companiei Apple a generat mai multi bani decat intreaga companie Microsoft insa restul incasarilor companiei Apple sunt oricum mai mari decat totalul companiei Microsoft.

  Desi cele doua companii au fost in stransa competitie ani de-a randul si Apple a fost in pragul falimentului in anii ’90, iata ca acum compania din Cupertino reuseste sa castige de peste doua ori mai multi bani decat Microsoft. Terminalul iPhone si tableta iPad genereaza doua treimi din incasari si fara ele Apple nu ar mai fi avut 97 de miliarde de dolari ca si rezerva monetara. Eu unul nu ma astept ca Microsoft sa intreaca prea curand compania Apple in ceea ce priveste incasarile pentru ca deocamdata nu are cu ce sa atraga un numar extrem de mare de clienti.

 • Toma

  Da pt ca un iphone nu poti sa il cumperi piratandu-l. In windows, da.

 • Marian

  Nu putem compara vanzarea de soft cu cea de hardware

 • @Marian: Deci dupa tine Microsoft face doar software?
  @Toma: Ce treaba are piratarea aici? Nu toata lumea fura.

 • Cristian

  In principal, Microsoft face software. Ca mai are si ale produse, asta este alta discuție. Cum crezi ca poți vinde un sistem de operare cu 600 de euro?

 • Microsoft il vinde cu sute de dolari dar ei castiga foarte foarte bine din Xbox 360, din Kinect, mai castiga si din vanzarile de telefoane mobile. Hai sa fim seriosi acum, Microsoft nu face doar software.

 • Toma

  Da, dar orice produs Apple este overpriced si stii bine asta. 🙂

 • mihai

  Si microsoft si apple fac produse overpriced live with it… si microsoft traieste bine mersi din telefoane, windows xbox, periferice

 • Tigris Regalis

  Rău au ajuns ăștia de la MS după pensionarea lui Bill Gates – pentru că diferența asta este și din cauza pierderilor pe piață înregistrate de produsele MS, nu numai datorită expansiunii Apple în noi domenii, practic MS scade în timp ce Apple crește.

  @Toma: LOL, vorbești de overpriced când compari produse MS cu produce Apple?! Păi cât costă un sistem de operare de la MS și cât unul de la Apple (chiar și cea mai handicapată versiune de Windows costă de câteva ori mai scump decât ultima versiune de Mac OS X!)? Cât costă aplicațiile MS Office comparativ cu Apple iWorks (chiar dacă aplicațiile iWorks au încă anumite funcții lipsă, ce-i drept doar din acelea mai rar folosite, diferența de preț față de MS Office este enormă)? Care este prețul mediu al unei aplicații pentru sistemul de operare al MS comparativ cu prețul mediu al unei aplicații pentru sistemele de operare Apple?

  Ieși din peștera ta și uită-te în jur, lumea este altfel decât crezi! 😉

 • Tigris Regalis

  @mihai: Comparând MS cu Apple, overprized sunt primii! Comparând cu copiatorii asiatici, aceștia par mai ieftini, dar asta pentru că nu au costuri de cercetare-dezvoltare, ci copiază totul de-a gata, plus că plasticăraiele uzate moral în câteva săptămâni și fără suport de soft nu s-ar vinde nicicând la un preț mai mare!

 • foxilla

  Interesant, o divizie Apple vs. MS, cinste lor, adevărul e simplu, Think diferent!
  Să crape concurența, niciodată n-aș schimba iP pe altceva… niciodată!