Prima Pagina Apple Apple ar putea fi obligata sa opreasca vanzarile tabletei iPad in China

Apple ar putea fi obligata sa opreasca vanzarile tabletei iPad in China

 

  China este una dintre cele mai mari piete de desfacere ale companiei Apple, zeci de milioane de iDevice-uri vanzandu-se anual in tara in care nimeni nu respecta legile privind proprietatea intelectuala. In mod paradoxal in aceeasi tara Apple a pierdut un proces in care cerea recunoasterea dreptului de folosinta asupra marcii iPad care a fost inregistrata in anul 2001 de catre o companie chineza numita Proview. Pierzand acel proces Apple este acum expusa in fata altuia in care aceeasi companie cere interzicerea comercializarii si promovarii tabletei plus publicarea unor scuze formale de catre Apple pentru incalcarea drepturilor cu privire la marca iPad.

  Apple a cumparat in anul 2009 drepturile asupra marcii iPad de la filiala din Hong Kong a Proview insa instantele din China refuza sa recunoasca drepturile companiei americane si pe teritoriul chinez asa ca exista sanse mari ca Proview sa primeasca daune plus o oferta de licentiere din partea Apple. Procesul impotriva companiei Apple se afla pe masa unei instante districtuale din Shanghai insa compania a fost actionata in judecata si in Beijing pentru incalcarea acelorasi drepturi iar acolo se cere plata unei amenzi de 38 de milioane de dolari si probabil interzicerea comercializarii tabletei.

 • asa se intampla dintotdeauna in china, fiind o tara comunista

 • Luca

  Eu în locul celor de la Apple aș muta producția in România doar să le scadă pibul chinezilor să vezi ca după aceea le vor da ei gratis,foarte mult patriotism din partea lor,oricum nu sunt in măsura eu să-mi dau cu părerea dar vor ajunge ei la un acord

 • Richard

  Adica dupa ce au vandut numele catre Apple, acuma ii actioneaza in judecata pt furtul numelui?? Pfff in ce lume traim…

 • Soulyd

  Gluma Buna….. Chiar in China se intampla asa ceva??? Unde se fabrica “iPad” si alte “idevice”-uri, stiti de ce am pus in ghilimele 😉 la ei nu respecta nimeni aceste lucruri!

 • mr lawyer

  Nu e domnule richard chiar asa cum crezi tu,apple a cumparat drepturile de ipad de la sucursala din hong kong doar pe hong kong,asa scrie in contract,doar ca apple ei cred ca li se cuvine sa il foloseasca in toata lumea…
  Zaone omite sa informeze si sa spuna acest lucru ca apple nu a cumparat in totalitate drepturile asupra numelui ipad….

  Soulyd da chiar buna gluma,in china nu se fabrica clone cu numele de ipad,se fabrica epad,apad,bla bla bla,plus ca daca se fabrica si altele cu nume identice fii sigur ca sunt interzise si daca sunt prinsi acei ”comercianti” platesc cu varf si indesat….

 • average

  Well, se pare ca Apple a cumparat toate numele de marci care il definesc – incepand cu Apple, contiunuand cu iPod, iPhone,iPad etc.
  Nu prea multa originalitate in toate astea !
  E totusi bine ca face procese tuturor pentru forma dreptunghiulara .

 • @mr lawyer: Nu domnule avocat, tu omiti sa citesti : Apple a cumparat in anul 2009 drepturile asupra marcii iPad de la filiala din Hong Kong a Proview insa instantele din China refuza sa recunoasca drepturile companiei americane si pe teritoriul chinez asa ca exista sanse mari ca Proview sa primeasca daune plus o oferta de licentiere din partea Apple.

 • Florin.S

  @Average Numele de iPhone nu l-au cumparat, l-au luat cu japca. :). Numele de iOS l-au cumparat de la cei care aveau numele de iPhone. Apple si-a facut-o cu mana ei. A inceput procese impotriva tuturor si roata se intoarce acum.

 • okazii

  eu cred ca chinezii vor sa scoata propria lor versiune de ipad / copie, mult mult mai ieftina decat cel original.