Tutorial: Activare iPhone cu SAM pentru a folosi sistemul de Notificari Push pe iOS 5

  De foarte mult timp exista o metoda de activare a iPhone-urilor codate pe retele straine fara a folosi o cartela SIM a operatorului respectiv insa aceasta metoda de decodare duce la imposibilitatea de a mai utiliza sistemul de Notificari Push implementat de Apple in iOS-ul sau. Pentru a rezolva aceasta problema au aprut diverse sisteme insa din pacate multe dintre ele sunt disponibile doar prin plata unui anumit pret asa ca Dev Team a ajutat un dezvoltator sa produca sistemul SAM cu ajutorul caruia putem activa un iPhone fara prea mult efort si putem utiliza sistemul de Notificari Push al iOS.

  Daca urmati acest tutorial veti putea activa terminalul vostru cu SAM pe iOS 4 si iOS 5. Inainte de a incepe tutorialul trebuie sa aveti un jailbreak facut deja iDevice-ului vostru si tutoriale gasiti aici. Acest tutorial nu poate fi utilizat in momentul de fata pe iPhone 4S care trebuie activat intai pentru a i se face mai apoi jailbreak. Daca aveti o cartela Gevey in terminal scoateti-o si lasati doar cartela SIM pentru a face activarea.

  1. Deschideti aplicatia Cydia, apasati al patrulea buton din partea de jos(Manage) apoi selectati butonul Sources si in partea dreapta sus apasati butonul Edit apoi butonul Add din partea stanga sus. In fereastra nou deschisa introduceti http://repo.bingner.com si apsati butonul Ok apoi asteptati ca sursa sa fie adaugata.
  2. Acum selectati repo-ul Bingner din lista afisata in Cydia si instalati pachetele SAM si SAMPrefs apoi apasati Restart Springboard.
  3. Deschideti aplicatia Settings, faceti scroll pana in partea de jos a ecranului si selectati meniul SAM.
  4. In noul meniu selectati Utilities si : De-Activate iPhone.
  5. Dupa apasarea acestui buton ar trebui sa aveti afisat un mesaj in care vi se spune ca deactivarea a avut succes. Acum apasati iar De-activate iPhone(clear Push) si Revert Lockdown to Stock iar pe ecran va fi afisat mesajul: Stockification Succces. Apasati OK pentru a continua.
  6. Acum conectati terminalul la iTunes(asigurati-va ca aveti calculatorul conectat la internet) iar iPhone-ul ar trebui sa fie activat. Dupa terminarea procesului mergeti in Settings>Sam si in dreptul denumirii ActivationState ar trebui sa scrie WildcardActivated.
  7. Daca iTunes va arata mesajul Invalid Sim atunci deconectati terminalul si din aplicatia Settings>Sam accesati meniul Method si bifati By Country and Carrier iar din meniul Country alegeti Romania. Acum reconectati terminalul la iTunes si activarea ar trebui sa fie completa.