Tutorial: Schimba textul Slide to Unlock si alte expresii din LockScreen fara tweak-uri

  In ultimele luni au aparut in Cydia tot mai multe tweak-uri care modifica diverse aspecte ale iOS-ului insa din pacate unele dintre ele fie nu sunt compatibile cu alte tweak-uri fie incarca inutil RAM-ul iDevice-urilor noastre. O foarte mare parte dintre modificarile facute de aceste tweak-uri le puteti face singuri chiar din iDevice-ul vostru sau folosind un calculator. Astazi va invat cum sa modificati textul sliderului pentru deblocarea unui iDevice iar pentru a face acest lucru aveti nevoie de unul dintre urmatoarele programe :

  1. aplicatia iFile din Cydia pentru a face modificarea direct din orice iDevice;
  2. ifunbox de aici pentru a face modificarea de pe un calculator cu Windows;
  3. iExplorer de aici pentru a face modificarea de pe un Mac.

 Dupa ce v-ati ales solutia dorita urmati pasii de mai jos si la terminarea lor veti avea orice text scris in Slider-ul pentru deblocarea iDevice-ului vostru. Tutorialul functioneaza pe iOS 5 si versiunile vechi.

  1. Navigati catre: System/Library/CoreServices/Springboard.app/English.lproj(sau ro.lproj daca aveti setata limba romana).
  2. Deschideti fisierul SpringBoard.strings pe iDevice folosind functia Text Viewer a iFile. Pe Mac sau PC trebuie sa copiati fisierul in calculator si sa il deschideti cu un editor text.
  3. Cautati cuvantul slide to unlock(in iFile aveti in partea stanga jos un buton de cautare) pe care ar trebui sa il gasiti in dreptul string-ului AWAY_LOCK_LABEL. Modificati slide to unlock cu textul dorit de voi dar trebuie sa va limitati doar la maxim 3 cuvinte scurte altfel textul nu va fi afisat.
  4. Din iFile salvati fisierul. De pe calculator face acelasi lucru si copiati-l peste cel existent in iDevice.
  5. Faceti un respring sau dati un restart iDevice-ului vostri si cand acesta va reporni veti observa modificarea.

  Din acelasi fisier SpringBoard.strings puteti modifica textul care apare cand va suna cineva cautand si inlocuind intrarea slide to answer insa puteti modifica orice erori care sunt afisate acolo. Depinde de voi sa modificati ce doriti insa tineti minte ca expresia inlocuita nu trebuie sa fie mai lunga decat cea originala. Dupa ce modificati fisierul copiati-l inapoi in terminal sau salvati-l din iFile si resetati dispozitivul.