Apple, iOS 5.1 si generozitatea

  Pe 29 noiembrie(Romania) Apple lansa prima versiune beta a iOS 5.1 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS. Atunci compania din Cupertino incepea procesul de verificare si rezolvare a problemelor pe care iOS 5.0.1 nu le-a rezolvat pentru posesorii de terminale iPhone 4S care inca se plangeau de fluctuatii ale semnalul sau de autonomia scazuta a bateriei. 2 luni si jumatate mai tarziu iOS 5.1 a ajuns abia la versiunea beta 3 care a fost lansata in cursul lunii ianuarie a anului 2012 si din cate se pare o versiune beta 4 nu va fi disponibila.

  Probabil multi dintre voi se intreaba cand anume are Apple de gand sa lanseze acest iOS 5.1. Ei bine eu unul cred ca iOS 5.1 va veni abia cand tableta iPad 3 va fi lansata deoarece in jur de 2 – 3 saptamani ne despart de prezentarea ei si nu ar avea rost ca Apple sa faca o lansare a iOS 5.1 sau a unei versiuni mai mici acum. Apple are pregatite cateva surprize pentru utilizatori in iOS 5.1 pentru iDevice-uri, majoritatea vor fi disponibile pentru tableta iPad 3 si acest update va fi cel mai probabil tinut pe serverele companiei pana cand tableta va ajunge in magazine.

  Aceasta amanare a lansarii iOS 5.1 sau a unui update minor pentru iOS este un lucru extrem de benefic pentru posesorii de iDevice-uri, in special cei cu iPhone 4S si iPad 2. Absinthe a fost lansat acum doua saptamani de zile pentru aceste terminale si in lipsa unui software update toata lumea se poate bucura linistita de jailbreak fara teama ca ar putea face din greseala un update. Chiar daca acum nu exista un update disponibil, va recomand sa fiti in continuare atenti pentru ca nu se stie cand se vor gandi cei de la iTunes sa ofere o noua versiune a iOS.